Milanović: Ovo je rezultat toga što su Amerikanci bili malo preskupi za nas

Vijesti 28. svi 202116:15 > 16:43
Izvor: N1

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj akademiji u Hrvatskom narodnom kazalištu u povodu Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Zbora narodne garde. Nakon toga dao je izjavu u kojoj je prokomentirao odluku o nabavci borbenih aviona.

“Sklapanje ugovora je početak procesa. Odluka je trebala biti donesena prije tri mjeseca, iz političkih razloga nije, treba ići u realizaciju”, rekao je Milanović i dodao:

VEZANE VIJESTI

“Rekao sam da ću podržati što Vlada odluči, i podržavam, razumijem odluku. Govorili su da favoriziram Amerikance, a to nije istina. S Amerikancima radimo puno, temeljito i sljedeće nabave će biti rezultat direktne pogodbe sa SAD-om. Ovo je rezultat toga što su Amerikanci bili malo preskupi za nas. Sad tek počinje proces.”

Odgovarajući na pitanje o geostrateškim i drugim posljedicama, rekao je: “Francuska je nakon više godina počela prodavati avione, sad su odlučili pristupiti aktivnije, prodali su nekim državama, nije se ništa bitno promijenilo. Bit će više suradnje s Francuzima.”

“Današnji datum je povijesni, pamtit će se i obilježavati, nadam se i za sto godina, a ovo je jedna od odluka”, dodao je.

Naglasio je kako su se Amerikanci korektno ponijeli.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar