Milanović opet na naslovnici ruskog medija, evo što sada pišu o njemu

Svijet 21. pro 202209:51 14 komentara
Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik RH Zoran Milanović ponovno se pojavio na naslovnici ruskog državnog medija RT zbog svojih izjava o Ukrajini. RT piše da je Milanović poručio da "Ukrajina nije saveznik" Hrvatskoj i upozorio je na dovođenje rata na Balkan.

“Ukrajina nije saveznik. Silom ju se pretvara u to. Cinično je dobila status kandidata za EU. To je ono što je EU danas: bijeda, nula”, citira RT predsjednika.

U razgovoru s novinarima također se obrušio na premijera Andreja Plenkovića zbog njegovog prijedloga da se ukrajinski vojnici obučavaju u Hrvatskoj. Milanović je rekao da bi takav potez “donio rat” zemlji.

“Ti nam stalno nabijaš moralne ucjene. A sam nemaš morala, potpuno si amoralan. Odi u Ukrajinu pa se bori”, poručio je predsjednik Plenkoviću.

Govoreći o borbenoj spremnosti hrvatske vojske, predsjednik Milanović je istaknuo da joj nedostaje, primjerice, protuoklopnih raketa. “Imamo Amerikance koji će nas braniti kao što brane Ukrajince. Sjajno!”, rekao je sarkastično.

Njegovi komentari dolaze nakon što u Saboru nije prošla odluka o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj. Uoči glasovanja, Milanović, koji je vrhovni zapovjednik hrvatskih oružanih snaga, upozorio je da bi ulaskom u program Zagreb mogao postati meta Rusije. Plenković, čiji je kabinet podržao misiju, optužio je predsjednka da gaji “proruske stavove”.

Naslovnica RT-a/screenshot

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare