Milanović o izborima: To je kao pogrebno poduzeće, uvijek je sezona novih ljudi

Vijesti 19. svi 202107:26 > 14:15 0 komentara
Zoran Milanović
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović posjetio je danas tvrtke iz Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije u Međimurskoj županiji.

Predsjednik u Prelogu obilazi pogone tvrtke Šestan-Busch, u Čakovcu Čateksa, a u Belici Jelen Professionala. Sve su to tvrkte koje proizvode za hrvatsku vojsku te je predsjednik nakon obilaska pohvalio njihov rad.

“Tu se proizvode najbolje kacige na svijetu”, rekao je predsjednik.

VEZANE VIJESTI

Na pitanje kada će biti sjednica Vijeća za obranu, rekao je da se čuo sa zapovjednikom Oružanih snaga.

“Nadam se da će uskoro odlučiti. Ja sam poslao dopis s očitom namjerom da to bude 28. svibnja”, rekao je Milanović.

Upitan hoće li biti još jednog natječaja za predsjednicu Vrhovnog suda, Milanović je ponovio kako je njegova kandidatkinja Zlata Đurđević bila difamirana.

Nije želio komentirati bi li on da je na mjestu premijera išao u rekonstrukciju Vlade. “Vlade funkcioniraju na razne načine… Vidimo da ima izletnika, što je po meni stvar za DORH”, rekao je.

Komentirao Eurosong

Osvrnuo se i na nastup Albine Grčić na Eurosonsgu.

“Kad pogledate u Oxford dictionary prijevara ili fraud, to je onda Eurosong. To je umjetnost koja je subjektivna prema tome glavu gore, pred Albinom je ozbiljna karijera, a to neka ne zaboravi”, rekao je.

Bilo koji izbor aviona je dobar

Osvrnuo se na nabavu borbenih aviona pa rekao kako zadovoljavaju i ponovio da bi bilo koji izbor bio dobar izbor. “Ajde da se donese više ta odluka. Neobično mi je da se više od pola godine u Vladi nije o tome razgovaralo… Na kraju će opet odluku donijeti Šeks ili premijer.”

Suludo i uvredljivo govoriti o financiranju stranaka iz inozemstva

Istaknuo je kako je platforma Možemo! ostvarila jako dobar uspjeh u Zagrebu. “Zna se kako Zagreb diše. Osvrnuo bih se na neke tvrdnje da je to opcija financirana iz inozemstva. To nije samo suludo tvrditi u 21. stoljeću, to je i uvreda”, rekao je Milanović i dodao kako su kampanje danas puno jeftinije nego što su prije bile, pa i ona Bandićeva 2009. godine na kojoj je, kako je rekao, pokrao SDP:

VEZANA VIJEST

“Tu su se trošili milijuni kuna. To su bili petominutni spotovi na televiziji, ja to sada nisam vidio, pa ni od HDZ-a.”

“Ljudi su ušli u Sabor prije godinu dana i iz toga se financiraju. Da te ne bi financiorao Soroš ili neka sekta, financira te proračun…”

Osvrnuo se i na nova lica na listama: “Stalno je sezona i stalno je smjena generacija. To je kao pogrebno poduzeće, uvijek je sezona i uvijek dolaze novi ljudi, što dobri, što loši. Nikad nije dosadno”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!