Milinović o izborima: Ne možete živjeti u Zagrebu i voditi stranku u Gospiću

Vijesti 11. ožu 202110:31 > 10:461 komentar
N1

Ličko-senjski župan i predsjednik stranke Lipo Darko Milinović u Novom danu govorio je o lokalnim izborima.

Kazao je kako stanje po pitanju epidemiološke situacije u njegovoj županiji prati negativan trend koji je prisutan u Hrvatskoj, no smatra da situacija nije zabrinjavajuća, ali da se mjera treba pridržavati.

“Optimizam budi želja za cijepljenjem, na listi čekanja je 4000 ljudi. Cilj nam je ne samo svjetlo na kraju tunela nego okončavanje epidemije”, rekao je Darko Milinović.

Njegova stranka Lipo trenutno broji 1500 članova, no naglašava kako to nikako nisu nezadovoljnici HDZ-a.

“400 je bivših članova HDZ-a, a imam i sada zahtjeve njih 20-ak. Oni su nezadovoljni dijelom politike, i žele se priključiti najjačoj regionalnoj stranci desnog centra. Probudili smo bunt i želju kod ljudi”, rekao je Milinović.

Prebjezi HDZ-ovih članova pred izbore?

Rekao je kako ideja osnivanja regionalne stranke živi od devedesetih, ali je HDZ bio prejak i nije bilo pojedinca koji bi mogao okupiti ljude.

“Kada su se određene aktivnosti poklopile i kada je HDZ izgubio moć u Ličko-senjskoj županiji mojim izbacivanjem – stekli su se ti uvjeti. Nisam učlanio ni jednog člana u stranku, to su radili aktivisti. Kada bih pitao nekoga bi li prešao – možda bi netko to učinio iz kurtoazije, ali ne srcem. U stranku Lipo nisam učlanio nikoga osim samog sebe”, rekao je Milinović.

Tektonski poremećaji

Zbog toga što su ih napustili istaknuti članovi, iz HDZ-a neće reći da su zabrinuti, ali to svakako jesu, naglasio je Milinović.

“U Ličko-senjskoj županiji je istupilo 400 HDZ-ovaca. Na lokalnoj se razini događaju tektonski poremećaji. Plenković je jako pogriješio kada je u unutarstranačke izbore išao maltene potajno, gdje su se, kao i u Gospiću, izbori skrivali i provodili. No svaki izbori dovode do određenih tenzija, pa i u HDZ-u”, rekao je Milinović.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od onih koji su napustili HDZ jer i Damir Juzbašić, ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe RH. On je predstavio nezavisnu kandidaturu za gradonačelnika Županje poručivši kako mu je taj grad “draži od bilo koje fotelje”.

“Juzbašiću posebno treba čestitati jer je ravnatelj Ravnateljstva robnih zaliha, a rekao je da ga ne zanima fotelja”, kazao je Milinović.

Kazao je kako su se izbori u HDZ-u provodili netransparentno. “Kada si išao na izbore, moraš dati šansu ljudima da pobijede na izborima”, rekao je Milinović.

Ističe kako najbolje zna kako stranka funkcionira na terenu i što znači osnivanje i etabliranje nove stranke.

“Ne možete živjeti u Zagrebu i voditi stranku u Gospiću”, rekao je Milinović, osvrćući se na ministra Marija Banožića, te dodao: “Bez terenskog rada nema rezultata. Anušić je u tom smislu govorio kada je pozvao Banožića da ode na teren”, rekao je Milinović.

“Ankete predviđaju da pobjeđujemo u prvom krugu, ali se ne zanosimo. Očekujemo dobre izborne rezultate suda na lokalu. HDZ mi je olakšao kandidirajući čovjeka koji je bio do jučer na listi SDP-a”, kazao je.

Nedostaje li mu snažna stranačka infrastrukturu?

Da logistika prevladava, a ne ime i prezime i druge karakteristike, HDZ nikada ne bi izgubio Gospić, smatra Milinović.

“No stranka Lipo je brend i kada govorimo o toj logistici, mi imamo 1500 članova i 2500 ljudi koji su u 10 dana potpisali da podržavaju projekt regionalne stranke. Logistiku u županiji imamo jednaku, a u emociji i adrenalinu imamo i jaču nego HDZ”, istaknuo je Darko Milinović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar