Milinović: Ličko-senjski HDZ provodi “gospodarski terorizam”

Vijesti 23. ožu 202114:20 1 komentar
Marko Dimic/PIXSELL

Predsjednik stranke LiPO Darko Milinović izrazio je u utorak nezadovoljstvo što HDZ Ličko-senjske županije odgađa registraciju ustanove koja će rukovoditi Razvojnim centrom te županije upitavši premijera Andreja Plenkovića podržava li taj  "gospodarski terorizam HDZ-a".

“Pitam Andreja Plenkovića podržava li gospodarski terorizam svoje stranke u Ličko-senjskoj županiji”, rekao je Milinović na konferenciji za novinare.

Razvojni centar Ličko-senjske županije zbog potrebne procedure neće do kraja godine krenuti s radom jer HDZ odgađa registraciju ustanove koja će rukovoditi tim centrom za vrijeme nakon lokalnih izbora. U taj poduzetnički inkubator u Gospiću uloženo je 22,3 milijuna kuna, od čega je 18,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava EU-a, kaže Milinović.

I dok ličko-senjski HDZ blokira otvaranje poduzetničkog inkubatora u toj županiji, Plenković otvara poduzetnički inkubator danas u Varaždinu, a prije deset dana otvorio ga je i u Šibeniku, upozorava Milinović koji smatra da Plenković mora reagirati na to.

Tvrdi da je ponudio kompromisno rješenje po kojem bi županijski HDZ imenovao vršitelja dužnosti ustanove koja će rukovoditi Razvojnim centrom, ali u HDZ-u i na to nisu pristali.

Za proizvodne pogone u poduzetničkom inkubatoru zainteresirano je dvadesetak poduzetnika, među kojima i OPG Dragana Šopa, najvećeg proizvođača šljiva i bobičastog voća u županiji, OPG Ilije Bogića koji je proizvođač voća, povrća i krumpira, Udruga pčelara Gospić koja ima oko 70 članova, tvrtka za preradu vune i sl.

Milinović je ustvrdio da ličko-senjski HDZ u predizbornoj utrci provodi “kampanju strašenjem” najavljujući da, ako HDZ ne pobjedi, bit će blokirani svi projekti na razini županije. Stoga je upitao Plenkovića podržava li takvu kampanju HDZ-a u Lici.

“Uvjeren sam da Plenković to ne podržava, ova politika ima primjese savjetnika, raznoraznih ‘kapula i kapulica'”, rekao je Milinović ciljajući na savjetnika predsjednika HDZ-a Maria Kapulicu.

Nezadovoljstvo odgađanjem registracije ustanove koja će rukovoditi Razvojnim centrom Ličko-senjske županije izrazio je i zamjenik čelnika stranke LiPO i gradonačelnik Novalje Ante Dabo rekavši kako to “zdrav razum ne može razumjeti”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare