Ministar Filipović poništio natječaj za nabavu kukuruza za robne zalihe

Vijesti 17. stu 202221:34 0 komentara
N1

Ministar gospodarstva Davor Filipović u četvrtak je poništio natječaj za nabavu kukuruza vrijedan 230 milijuna kuna, navevši na twitteru kako "nije normalno da se za posao takve vrijednosti javi samo jedan ponuditelj i da država kupuje po 30 posto većoj cijeni od tržišne".

Ministar Filipović zatražio je očitovanja vezano za nabavu kukuruza za robne zalihe, te je poručio kako takve stvari neće dopuštati.

“Poništio sam natječaj za nabavu kukuruza vrijedan 230 milijuna kuna. Nije normalno da se za posao takve vrijednosti javi samo jedan ponuditelj i da država kupuje po 30 posto većoj cijeni od tržišne. Zatražio sam očitovanja, a želim jasno reći – takve stvari neću dopuštati”, poručio je u četvrtak navečer na twitteru ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

VEZANA VIJEST

Saborska oporba u četvrtak je problematizirala spomenutu nabavu vrijednu 230 milijuna kuna, tvrdeći da je država za robne zalihe spremna kupiti 75.000 tona kukuruza po cijeni koja je veća od tržišne, i to od veterinarske tvrtke kojoj nije „u poslu“ trgovanje žitaricama. Oporbeni zastupnici naveli su kako proistječe da je država spremna za kilogram kukuruza dati 3,06 kuna, iako mu je trenutno prosječna cijena 2,40 kuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!