MORH: Ministar nije rekao znamo tko je lansirao dron koji je pao na Zagreb

Vijesti 01. pro 202216:42 3 komentara
N1 / Nataša Vidaković

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske reagiralo je na medijske napise pod naslovima "Ministar Banožić: Znamo tko je lansirao dron koji je pao na Zagreb". Kako piše u priopćenju tog ministarstva ministar Mario Banožić nije rekao "znamo tko je lansirao dron koji je pao na Zagreb, ali to je tajna"

Podsjetimo, ministar obrane Mario Banožić jučer je tijekom rasprave u saboru rekao da hrvatska vlada zna tko je lansirao dron težak šest tona koji je prije osam i pol mjeseci pao u blizini studentskog doma u Zagrebu, navodili su mediji. Banožić je to rekao odgovarajući na pitanje zastupnika Domovinskog pokreta Stipe Mlinarića , kojeg je zanimalo zna li se nakon toliko vremena tko je ispalio dron koji je pao na Zagreb, navodi taj web portal.

Međutim, iz MORH-a tvrde kako ministar Banožić ni u jednom trenutku nije rekao „znamo tko je lansirao dron koji je pao na Zagreb, ali to je tajna“.

Osvrnuo se na činjenicu da je bespilotna letjelica prošla kroz nekoliko država te je naveo da Hrvatska razmjenjuje informacije s članicama NATO-a, no nije prejudicirao konačnu informaciju o tome tko je lansirao letjelicu, o čemu istraga i dalje traje.

Odgovarajući na repliku zastupnika u Hrvatskom saboru Stipe Mlinarića ministar je rekao: “Prije svega želim reći da se ni premijer Plenković ni ja nismo naslikavali pokraj nikakve rupe, bili smo na lokaciji za koju smo iskazali zabrinutost na osnovu tadašnjih analiza koje su jasno pokazale da postoji ugroza iz samog projektila koji je došao. Što se tiče obavještajnih podataka, oni se odnose i na prikupljanje podataka od drugih zemalja NATO članica iz kojih je isto tako kroz zračni prostor doletio Striž Tupoljev 141 koji je pao na Jarun 10.3. oko 11 sati navečer, kao i na osnovu podataka koji su klasificirani i u drugim zemljama, oni se nisu mogli iznositi u javnost”, piše u reagiranju MORH-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare