Most će prikupljati potpise za ukidanje obavezne članarine u HOK-u

Vijesti 01. velj 202111:43 > 13:22 0 komentara
N1

Nakon što su to predložili za Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK), iz Mosta su u ponedjeljak najavili prikupljanje potpisa oporbe za prijedlog da Sabor ukine obveznu članarinu i u Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK).

Riječ je o prijedlogu Mosta koji je uputio u saborsku proceduru u listopadu prošle godine zajedno sa zakonom o ukidanju obveznih članarina u HGK, a koji još nije stavljen na raspravu, kazao je Zvonimir Troskot na konferenciji na novinare u Saboru.

VEZANE VIJESTI

Ne radi se o rušenju institucije HOK-a, već promjeni načina poslovanja na način da bi obrtnici koji su zadovoljni poslovanjem te institucije mogli nastaviti dalje plaćati članarinu, istaknuo je i kao pozitivan primjer naveo Sloveniju.

Prihodi HOK-a na godišnjoj razini iznose oko 15 milijuna kuna, od čega je samo 10 posto od prodaje usluga i dobara, naveo je.

Most poziva i na potporu HSLS-a, HNS-a i nezavisnih zastupnika

Most poziva sve stranke koji podržavaju slobodnu ekonomiju da podrže njihove zakonske prijedloge, posebice HSLS, HNS i nezavisne zastupnike.

Što se tiče zastupnice Katarine Peović (Radnička fronta) koja je najavila da će biti suzdržana kod glasanja o HGK, Troskot je ocijenio da ona ima istu retoriku kao i premijer Andrej Plenković te očito podržava i istu gospodarsku politiku.

Na upit hoće li ponovno ovoga tjedna rušiti kvorum zbog zakona o HGK, ponovio je da su sve napravili po saborskom Poslovniku te da to nije do njih, nego vladajućih unutar kojih je očito došlo do raskola, zbog čega je prijedlog povučen sa glasovanja.

Vladajući traže izlaz iz ove situacije

“Vladajući traže izlaz iz ove situacije, ponudit će neki zaključak kojim će zapravo poručiti da će se u perspektivi rješavati pitanje HGK, a to je izlaz za Hrebaka i ostale kojima se bliže lokalni izbori i koji moraju pokazati biračima da su za nekakvu reformu, a zapravo se neće dogoditi ništa”, ocijenio je Nikola Grmoja.

VEZANA VIJEST

Grmoja  je ime Kluba zastupnika Mosta izrazio sućut obitelji i prijateljima preminulog Miroslava Tuđmana, za kojega je rekao da je bio izrazito ugodan i srdačan zastupnik koji je prema svima iskazivao poštovanje neovisno o stranačkoj pripadnosti.

Vezano za lokalne izbore, Troskot je kazao da Most nije razgovarao o davanju podrške kandidatima drugih stranaka a odbacio je i mogućnost suradnje s HDZ-om nakon izbora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!