Mrak Taritaš o poskupljenju vode u Zagrebu: I ovo je politički manevar premijera

Vijesti 02. pro 202209:19 0 komentara
N1

Saborska zastupnica i predsjednica Glasa Anka Mrak Taritaš u Novom danu komentirala je aktualne političke teme.

Saborska zastupnica kaže da je dobro to što je Vlada odlučila odbaciti priziv savjesti za rad nedjeljom.

“Priziv savjesti bi bio Pandorina kutija koju jednom otvorite i ne možete zatvoriti”, kaže zastupnica. Dodaje kako se tema rada nedjeljom u hrvatskoj javnosti otvori svaki put kad premijer želi prikriti neku drugu.

“Dobro je da se rad nedjeljom definira u zakonu, da je onaj tko radi nedjeljom znatno više plaćen i mislim da ne treba to ograničavati na onih 16 radnih nedjelja kako vladajuži traže. To treba biti dogovoren odnos između radnika i poslodavca, pa netko neće nikad raditi nedjeljom, a netko će dobro zaraditi”, rekla je predsjednica Glasa koja podsjeća kako je dva puta tu temu Ustavni sud ranije rušio.

VEZANA VIJEST

Podsjetila je da se i ranije u Saboru predlagalo da rad nedjeljom bude plaćen više te da je to bio i prijedlog Glasa. “Ta tema rada nedjeljom se otvara uvijek kad nekome treba”, kaže Anka Mrak Taritaš.

Dodaje kako se premijer i ova Vlada ima jedan običaj da se non stop hvale.

“Kad padne kiša iza suše to je uspjeh ove Vlade”, kaže Mrak Taritaš i dodaje da ista stvar i kod proračuna. Smatra kako ovaj proračun ne nudi ništa novo, ništa reformsko.

“Mi cijelo vrijeme zazivamo neke reforme, a nema niti jedne jedine reforme”, napominje.

Kaže kako su saborski zastupnici predlagali i dobre amandmane, a ne samo populističke kako su ih vladajući opisivali. “Lakoća s kojom vladajući odbijaju amandmane na proračun je zastrašujuća”, kaže saborska zastupnica.

Komentirala je i aferu Ina.

“Priča o Ini se zakotrljala nakon poremećaja na tržištu energenata. Rat u Ukrajini je otvorio sve dubioze na tom tržištu u Europskoj uniji”, kaže Mrak Taritaš i dodaje da se sve pokazalo kad je jedna skupina stavila milijardu kuna u džep. “Oporba je tada dala fer ponudu Vladi, da se napravi izvanredna sjednica Sabora sa temom Ine. Tamo smo mogli otvoriti temu, raspraviti i vidjeti što se tamo dogodilo”, kaže zastupnica i dodaje da je bio prijedlog da to bude čak prijedlog vladajućih, a oni su to odbili.

“To što ćemo mi detektirati problem, a nastaviti i dalje raditi isto, nismo ništa napravili. Džaba smo krečili”, kaže Mrak Taritaš i pita se koju ideju o Ini ima vlada?

VEZANA VIJEST

Smatra da Vlada nema ideju što napraviti dalje. “Da li je država spremna ići u otkup šest posto dionica koja bi joj dala većinski udio ili ne”, pita se predsjednica Glasa.

Komentirala je i obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

“Ovo što se događa je pokazivanje mišića Milanovića i Plenkovića”, kaže Mrak Taritaš i kaže da se sad saborski zastupnic nalaze između nih dvoje i da će kako god glasali biti prikazivani kao žetončići ili poslušnici. Smatra da se njih dvojica moraju dogovoriti. “Predsjednik države i premijer moraju oko nekih stvari sjesti, a ne prebacivati svoju odgovornost na sabroske zastupnike”, smatra zastupnica i dodaje da se ne treba gledati na temi Ukrajine gledati tko je tko u Saboru.

Komentirala je i povećanje cijena vode u Zagrebu.

“Aposlutno je jasno da je vodoopskrbna mreža u katastrofalnom stanju. Kontinuirano vi morate održavati cijelu mrežu. Zagrepčani plaćaju jednu od najvećih cijena vode, veću čak nego stanovnici Pariza”, kaže Anka Mrak Taritaš. Dodaje kako bi gradonačelnik i premijer trebali redovito sjesti i neke stvari dogovoriti i dodaje kako joj i ovo izgleda kao jedan dobar politički manevar premijera Plenkovića.

“Prije dva dana je rekao da je to problem gradonačelnika, a onda je išao to riješiti odlukom vlade”, napominje saborska zastupnica. Smatra i kako treba napraviti dobar plan kako obnoviti infrastrukturu Grada Zagreba. “Imamo sredstava EU koja su namjenjena za razvoj i obnovu infrastrukture”, kaže zastupnica i dodaje kako ih trebamo iskoristiti i pita se da li uopće postoji plan da se tako nešto napravi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!