Nalaz iz bolnice: Banožić je u 6:47 sati ujutro imao 0,21 promila

Vijesti 15. stu 202312:28 0 komentara
Davor Javorovic/PIXSELL / N1

Niti pet dana od tragične nesreće u kojoj je sudjelovao bivši ministar obrane Mario Banožić, a u kojoj je život izgubio 40-godišnjak, nisu potpuno razjašnjene okolnosti je li Banožić imao alkohola u krvi. Uvidom u izdane naloge i dokumentaciju s točnim datumima i vremenima izuzimanja potrebnih uzoraka u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, kod osumnjičenog 44-godišnjeg vozača osobnog vozila, u trenutku prometne nesreće, nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnosti droga, psihotropnih tvari i lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti osumnjičenika, navelo je jučer Županijsko državno odvjetništvo iz Vukovara u svojem priopćenju.

Sada se pojavila fotografija nalaza napravljenog u jutarnjim satima 11. 11., na dan nesreće, u vinkovačkoj bolnici.

Tamo se navodi da je analizom utvrđeno da je Mario Banožić imao 0,21 promil alkohola u krvi. Autentičnost nalaza nije potvrdila bolnica.

Ranije danas Mario Radić iz Domovinskog pokreta rekao je da je nalaz krvi Marija Banožića nakon prometne nesreće lažiran.

“Dat ću vam podatak koji će sigurno goriti. Ponovno govorim o kršenju zakona. Danas ili sutra će izaći podatak, siguran, da je Banožić imao alkohola u krvi i ovih dana mi smo pozivali sve službenike, i DORH-a i policije, bolnice, da im se ne ponovi slučaj Dekanić… Nažalost, poslušnost prema HDZ-u je jača od priziva savjesti. Već sam dobio papire sa svih strana. Zanima me kako će odgovoriti, 15 ljudi je znalo sve i bilo je prikrivanje. Vidjet ćete dokaze. Da nisam siguran u točnu priču, ne bih to govorio. Ponavljam, nemojte kršiti zakon. Kršili ste ga kod Dekanića, vidjeli smo kako je završilo, i sad će biti tako kod Banožića. Toliko o velebnom razrješenju ministra i nesnalaženju oporbe. Svoje sam rekao i vidjet ćete uskoro jesam li u pravu ili nisam”, istaknuo je Radić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!