“Naša bolnica lijekove je plaćala na vrijeme, nikada nije nam prijetila blokada”

Vijesti 06. tra 202112:37 > 13:37 1 komentar
N1

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac najavio je za četvrtak predstavljanje kandidata svoje liste na lokalnim izborima i za Primorsko-goransku županiju.

Rekao je što je prva stvar koju namjerava napraviti kako bi, kako je rekao, Grad Rijeku vodio kao i ranije KBC Rijeku:

“Dovođenje stručnih ljudi na čelna mjesta bez političkog predznaka, prvenstveno postaviti stručnjake koji znaju svoj posao.”

Rekao je dalje da mu je cilj do krajnosti iskoristiti mogućnosti digitalizacije sustava.

“Građani se najviše žale na to da im gradske službe nisu dovoljno dostupne”, objasnio je.

Na pitanje voditelja koji su to nezavisni stručnjaci na koje računa, odgovorio je:

“Vidjeli ste popis od stotinjak ljudi. Sad ih imamo još i više koji se pridružuju posljednjih tjedana.”

“U četvrtak najavljujem da predstavljamo tim za županiju, naše dožupane koji će ići i u tu borbu. Osim Rijeke, gdje nam se smiješi pobjeda, odlučili smo ići i na županiju. Tu odluku smo donijeli prije mjesec, mjesec i po”, kazao je Štimac.

Za četvrtak je najavio da će predstaviti ljude iz preko 20 gradova i općina, a na pitanje hoće li imati dovoljno nezavisnih stručnih suradnika ako pobijedi, jer su izborni suradnici tvrdili da Štimac nastupa kao “prikriveni kandidat HDZ-a”, Štimac je odgovorio:

“To su potpuno netočne informacije. Kao što znate, ja sam razriješen s mjesta KBC-a, odnosno nije da sam razriješen, nego nisam ponovno izabran. Upravno vijeće je bilo upravno vijeće s članovima HDZ-a, tako da je ta priča koju spominjete meni čak nevjerojatna.”

“Bit ćemo jedina lista koja nastupa sa županicom, profesoricom Ivom Rinčić”, najavio je kandidatkinju za prvu funkciju županije.

Odgovarajući na to s kim bi surađivao s drugih lista, ako bi on i lista na izborima u Rijeci prošli dobro, kako bi dogovorili većinu u gradskom vijeću, rekao je da je u ovom trenutku vrlo teško reći kakav će biti sastav gradskog vijeća.

“U nekoj varijanti razmišljamo čak da ćemo to moći i samostalno”, dodao je i dalje objasnio kako je kao ravnatelj bolnice u Rijeci rješavao plaćanja veledrogerijama:

“Mi smo lijekove plaćali na vrijeme, nismo nikada imali problema tijekom tih 5,5 godina da dođemo u stanje blokade. Činjenica je da možete trošiti koliko imate, da trebate jasno kontrolirati sve one koji troše. Trebate na pravilan način upozoravati liječnike koji isto tako moraju biti menadžeri kao i ravnatelj bolnice.”

“Ja sam na takav način postavio sustav, da su svi rukovoditelji kao menadžeri odgovarali za poslovanje svojih jedinica pojedinačno”, kazao je: “Nikada nije bilo nedostataka.”

“Liječnici mogu dobro rukovoditi sustavom, ali sasvim sigurno moraju biti educirani i za menadžment. To što ste dobar medicinski stručnjak, ne znači nužno da ćete dobro voditi bolnicu, ne znači niti da ćete dobro voditi kliniku.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare