“Nekad je lakše dobiti objašnjenje od glavnog tajnika NATO-a nego od premijera”

Vijesti 13. tra 202213:41 > 20:10 0 komentara
N1

O padu drona na glavni grad Hrvatske, naoružanog avio-bombom koja je eksplodirala pri udaru u tlo, u N1 Studiju uživo govorio je Franko Vidović, predsjednik saborskog Odbora za obranu.

Rekao je da ga podaci s današnje pressice ŽDO-a nisu iznenadili. Iznenadilo ga je da avio-bomba koja se nalazila u trupu drona “nije bila naoružana konvencionalnim eksplozivom, već je u pitanju organska tvar, a sastav će ostati vjerojatno vječna nepoznanica”.

“Dron je svojim prisustvom u zraku iznad teritorija RH pa potom svojim padom taj koji je proizveo ugrozu”, dodao je Vidović.

VEZANE VIJESTI

Smatra da se izjavama o bombi nije trebalo žuriti.

Ne sumnja u nalaze Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić. “Ono što je meni bito je to kako se taj dron našao u prostoru RH, nad glavnim gradom i kako se na kraju strušio. Ono što znamo je da je krenuo s područja Ukrajine, ne znamo tko ga je lansirao”, rekao je, istaknuvši kako za nagađanja nema mjesta.

“Je li u dronu bila bomba ili nije, nebitno je”

“Let neregistriranog drona je taj koji je doveo u opasnost ljudske živote i prouzročio štetu. Je li u njemu bila bomba ili nije, nebitno je.”

Rekao je da mu je kao saborskom zastupniku i predsjedniku saborskog Odbora za obranu “nekad lakše dobiti objašnjenje od glavnog tajnika NATO-a nego od predsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova”.

Na kraju je rekao da smatra kako se malom dozom opreza takve stvari mogu prevenirati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!