Nekima je pušteno grijanje, nekima nije. Provjerite što vam je činiti

Vijesti 20. lis 202211:42 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Iako se bliži studeni, odluke o službenom početku sezone grijanja u Hrvatskoj još uvijek nema, može se iščitati iz odgovora na upit N1 HEP Toplinarstvu. Ipak, u nekim stambenim zgradama u Zagrebu grijanje je već krenulo, što je moguće na zahtjev predstavnika suvlasnika, objašnjavaju nam.

“U skladu s Općim uvjetima za isporuku toplinske energije, uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti. Općim uvjetima nisu specificirani vremenski uvjeti koji moraju biti ostvareni za uključivanje grijanja. Slijedom toga, HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda te će u skladu s istima donijeti odluku o početku uključivanja grijanja”, navode iz HEP Toplinarstva.

VEZANE VIJESTI

Grijanje u zgradi može početi i prije sezone

No grijanje u zgradi može započeti i prije na temelju pisanog zahtjeva predstavnika suvlasnika zgrade.

“Krajnjim kupcima čiji su ovlašteni predstavnici suvlasnika zgrada HEP-TOPLINARSTVU podnijeli pisani zahtjev uključeno je grijanje”, ističu.

“Nakon što HEP-TOPLINARSTVO donese službenu odluku o početku uključivanja grijanja u svim gradovima koje opskrbljuje toplinskom energijom, navedeno će javno objaviti te će grijanje potom uključiti u svim zgradama spojenim na toplinske sustave”, dodaju.

Gotovi radovi na vrelovodima u Zagrebu

Navode i da su svi radovi na vrelovodnoj mreži u Zagrebu završeni.

“Strojarski radovi u sklopu revitalizacije vrelovodne mreže u gradu Zagrebu planirani za ovu godinu su završeni te je vrelovodna mreža spremna za početak sezone grijanja. U tijeku su radovi na završnoj građevinskoj sanaciji prometnih i zelenih površina, koji nemaju utjecaj na početak sezone grijanja 2022./2023”, stoji u odgovoru iz HEP Toplinarstva na naš upit.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!