Nikola Mažar: Penavina izjava da su glasovi srpske manjine otišli HDZ-u ne stoji

Vijesti 21. svi 202111:25 > 13:45
Nikola Mažar
N1

HDZ-ov kandidat za vukovarskog gradonačelnika Nikola Mažar za N1 Studio uživo rekao je kako očekuje da će u drugom krugu pobijediti Ivana Penavu, aktualnog gradonačelnika Vukovara. Naglasio je kako, premda je hrvatskim građanima na dan izbora bio dopušten ulazak u zemlju i bez PCR testa, povećanog prelaska granice nije bilo.

“HDZ je ostvario sjajan rezultat na području cijele Slavonije. U prvom mandatu smo osvojili mandate za župana i u Požeško- slavonskoj, Virovitičko- podravskoj, Brodsko- posavskoj i Osječko- baranjskoj. Kandidat za Vukovarsko-srijemsku županiju ima veliku prednost i to pokazuje da je cijela Slavonija uz HDZ.

U Vukovaru smo ispunili cilj, ušli smo u drugi krug. Većina građana koji su izašli na izbore u prvom krugu nije podržala aktualnu politiku Ivana Penave a on je izgubio većinu u gradskom vijeću, koju je imao do ovih izbora”, rekao je Nikola Mažar.

Ivan Penava je u prvom krugu dosegnuo svoj maksimum

Ako se negdje radi na području Slavonije i Baranje, to je Vukovar, istaknuo je.

“To vide i građani, preko dvije milijarde kuna već je uloženo, veliki kapitalni projekti su ovde aktivni.

PROČITAJTE JOŠ

Ivan Penava je u prvom krugu dosegnuo svoj maksimum, a njegov potencijal za koaliciju je nula. Vjerujem da birači koji su u prvom krugu pokazali da ne podržavaju politiku Ivana Penave će izaći u drugom krugu, kao i oni koji nisu izašli u prvom krugu. Vjerujem da ću od 30. svibnja gradonačelnik Vukovara biti ja.

Očekujem potporu svih građana grada Vukovara i to za grad kakav danas imamo, a ne želimo ga takvog – grad sukoba, podjela, taoca politika određenih pojedinaca. Ljudi se iseljavaju, jer najbolji među nama ne mogu dobiti radna mjesta. Imamo policijske ophodnje, roditelji brinu za sigurnost svoje djece, a mi moramo biti ono za što su se i branitelji borili – grad suranje, kvalitetnih radnih mjesta, grad primjer koji će moći ostvariti svoj potencijal”, rekao je Mažar.

U drugom krugu ne biramo političke stranke nego smjer i razvoj Vukovara, istaknuo je.

“Vjerujem da je to budućnost kakvu svi građani žele”, kazao je.

Nije bilo glasača iz Srbije u Vukovaru

MUP je na dan lokalnih izbora dopustio ulazak hrvatskih državljana, kako bi mogli glasati.

PROČITAJTE JOŠ

“Neki su kandidati to koristili za stvaranje krive percepcije. Nije bilo povećanja prelaska granice u usporedbi s dvije nedjelje prije. I to su uglavnom bili turski državljani, muslimanske vjeroispovijesti, koji su se vraćali nakon proslave Bajrama.

Za pripadnika srpske nacionalne manjine Srđana Kolara glasalo je 1200 birača, a Željko Sabo je dobio 1000 glasova više nego njegova lista za vijeće. Penavina izjava da su glasovi pripadnika srpske nacionalne manjine otišli HDZ-u ne stoji, oni su otišli Sabi ili SDP-u. Nije bilo glasača iz Srbije u Vukovaru. Važno je da se ne koriste manipulacije kako bi se obmanjivali građani”, rekao je Nikola Mažar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar