Novi detalji noćne buktinje: Kako je planuo popularni zagrebački klub

Vijesti 19. ruj 202307:27 > 09:16
N1

Doznali smo nove detalje o požaru što je noćas uništio noćni klub Mint koji se nalazi u Ulici Florijana Andrašeca u Zagrebu. Dojava o požaru stigla je oko tri sata ujutro, a lokaliziran je požar u 3:45 sati.

Prema za sada dostupnim informacijama golemi plamen uočen je tijekom noći kako suklja u nebo, no građani koji su to dojavili vatrogascima nisu odmah znali o čemu se točno radi. Ubrzo je potvrđeno da je požar izbio u Ulici Florijana Andrašeca.

“Okolo je sve bilo u dimu. Nike se razabiralo je li vatra van kluba ili je zahvaćena i unutrašnjost”, rekao nam je jedan od očevidaca.

Ipak, ustanovilo se da je veliki dio kluba zahvaćen plamenom, a kako je interijer od drva, dok su stolice tapecirane za sada se procjenjuje da je šteta golema. Neke prostorije u objektu bile su tijekom noći, budući da klub nije radio, zaključane. Izvjesno je da su se i one napunile dimom, te da su oštećene tijekom intervencije. vatrogasaca.

Prije nego što je mogao započeti očevid vatrogasci su, upravo zbog interijera koji je pun gorivih materijala, posebno tapeciranih sjedala, morali detaljno pregledati cijeli klub. Tek nakon toga očevidom će se moći provjeriti što je točno izazvalo ovaj požar i veliku štetu.

Klub je poduzetnik Kristijan Babić otvorio krajem 2019., a vrlo brzo postao je jedno od omiljenih okupljališta u Zagrebu.

Doznajemo i da je klub Mint ovih dana bio pred finalnim uređenjem jer je nakon ljetne stanke trebao otvoriti vrata gostima koncertom Željka Samardžića. Vlasnici su u potpunom šoku jer je šteta koju je požar napravio doista ogromna.

Klub je, razumljivo, opremljen i video nadzorom pa će snimke istražiteljima zasigurno biti korisne za nastavak utvrđivanja uzroka ovog požara. Klub je, doznajemo, bio i osiguran, pa će vlasnici dio štete zasigurno uspjeti naplatiti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.