Novinar Indexa: HDZ je znao što se događa na Adventu

Vijesti 30. lip 202118:15 > 20:45 3 komentara
N1

Novinar portala Index, Ilko Čimić, u Newsroomu je govorio o uhićenjima u Zagrebu.

“Možemo govoriti o tome kako tek sada se događaju neke stvari o kojima smo mi vrlo detaljno pisali prije dvije i više godina. Škoro je bio jedan od onih koji je koristio te pogodnosti, koji je izravno plaćao svoj štand kako bi ga imao na Adventu, koji je vodio Milan Bandić. Prema tome bilo je za očekivati da će jedan političar kao Škoro naći izgovor da ga se ne bi propitivalo o pravoj stvari, a to je da je i on bio jedan od kotačića koji su bili vrlo bitni za vrijeme vladavine Milana Bandića”, rekao je na početku.

VEZANE VIJESTI

Rekao je i kako najveće značenje definitivno ima uhićenje ravnatelja HRT-a, Kazimira Bačića:

“Isto tako moram kazati da sve ono što je ravnatelj HRT-a radio za vrijeme svog mandata vuklo prema ovome da bi mogao završiti na ovakav način. Vidjeli smo da njegov HRT najviše tuži novinare, u jednom trenu smo imali više od 35 tužbi prema svima koji su kritički pisali o njemu i njegovoj vladavini unutar te partijske televizije. Bilo je jasno da postoji određena agenda da se određene novinare zaustavi, da se pazi jer eto Bačić voli tužiti.

Evo sada vidimo da je on imamo štošta za skrivati. Moram priznati da, informaciju koja se danas pojavila o njegovom stanu u Radićevoj, sam i sam istraživao prije nekoliko mjeseci, no nažalost nisam imao dovoljno dokaza da bih mogao objaviti članak. Apsolutno pohvaljujem akciju DORH-a”, kaže.

“Svi su znali tko je Deno Mohenski”

Govorio je i o Denisu Mohenskom, tzv. “kralju Adventa”:

“Zapravo je zanimljivo da je Index još 2016. prvi puta pisao, kada je bio prvi Advent o tome, a 2019. smo sasvim razotkrili mrežu. Peteka i Tomaševića se iz tih vremena sjećam kao jednih od rijetkih koji su u Skupštini govorili o kriminalu koji se događa na Adventu, dok su članovi HDZ-a i stranke Milana Bandića govorili o Adventu kao nečem najljepšem što Hrvatska ima.

Nevjerojatno zvuči kada danas slušamo Pelnkovića i Malenicu da govore da se HDZ bori protiv korupcije. Na konferenciji 2019., na kojoj je predstavljan Advent i na kojoj je bio i Gari Cappelli, postavljana su vrlo konkretna pitanja i HDZ je već tada vrlo dobro zano što se događa u Zagrebu i Adventu, svi smo znali, barem svi koji su otvorili bilo koji medij su znali tko je Deno Mohenski i koja je financijska šteta od tog djelovanja prema svojim prijateljima i kumovima”, objašnjava.

Rekao je i kako sve najviše zanima gdje će se USKOK i DORH zaustaviti.

“Ja se zaista nadam da je vrijeme da se razotrkiju sve radnje koje su bile za vrijeme Milana Bandića. Jer ako usporedimo, recimo, s onim što se događalo 2009. s premijerom Sanaderom gdje se otkrila ogromna korupcija na državnoj razini, imali smo na optuženičkoj klupi Sanadera dok su se ministri i svi direktori državnih tvrtki ispod njega, odjedno našli kao pokajnici i zapravo se ništa strašno nije dogodilo. Nadam se da će ovdje biti obrnuto i da će odgovarati svi koji su delali na korupciji zajedno s Bandićem”, veli.

Istaknuo je i kako bi volio biti optimist i vjerovati da USKOK i DORH imaju neku strategiju te da neće biti popuštanja.

“Ja bih volio vjerovati da će to ići do kraja, do ugovora i sve nas zanima odnos Pripuza i Bandića i svi bi voljeli vidjeti razrješenje te cijele priče. Pripuz je nedavno pozvao Tomaševića i javnost da se izjasne i da se jednostavno razvrgnu ugovori, ali to ne ide baš tako. Ako me već pitate o krakovima, ja bih volio da jedan ide u tom smjeru”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare