Objavljena imovinska kartica zastupnice Možemo Urše Raukar

Vijesti 21. srp 202113:17 > 13:44 3 komentara
N1

Urša Raukar-Gamulin koja je sredinom lipnja zamijenila u Saboru sadašnjeg zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića najbogatija je zastupnica iz Kluba Možemo.

Iz nedavno objavljene imovinske kartice jasno je da ova nagrađivana glumica i dugodišnja aktivistica posjeduje zavidnu imovinu.

Raukar-Gamulin u imovinskoj kartici navodi da je u braku te da ima djecu. Također se navodi i da je članica Vijeća gradske četvrti Gornji grad Medveščak i da tu službu obavlja volonterski. Prije političke karijere, Raukar je, od 1983. do 2021. radila u Zagrebačkom kazalištu mladih.

U imovinskoj kartici stoji kako njena sadašnja plaća kao saborske zastupnice iznosi 24.292,86 kuna u bruto iznosu, odnosno 15.791,79 kuna neto. U podacima o ostalim prihodima naveden je iznos nešto manji od 21 tisuću kuna na mjesečnoj razini od imovine i imovinskih prava te primitak bračnog druga u iznosu od 5.754,75 kuna.

Tomaševićeva zamjena u Saboru nema kredita, ali ima nekoliko ugovorenih polica osiguranja imovine i polica životnog osiguranja.

Raukar prema imovinskoj kartici posjeduje i dvije kuće, tri stana, šume u Jelsi i Klenovniku, vikendicu u Jelsi, vinograd u Klenovniku te dva poslovna prostora u Zagrebu.

U trenutku podnošenja izvješća Raukar je navela da njen bračni drug posjeduje automobil Citroen C5 vrijedan 40.000 kuna.

Bračni par Raukar-Gamulin posjeduje i umjetnine vrijedne 120.000 kuna koje su dobili u nasljedstvo te zlatne poluge vrijedne 50.000 kuna koje su kupili.

Zastupnica je vlasnica i udjela u fondu ZB Invest u vrijednosti oko 2.500 kuna, a ima i štednju nešto veću od 63 tisuće eura.

Članica je Hrvatskog društva filmskih djelatnika.

Urša Raukar-Gamulin Imovinska Kartica by N1 info on Scribd

Nedavno je u Pressingu N1 televizije otkrila Iliji Jandriću odgovarala na pitanja o svojoj imovini.

“Roditelji nisu bili imućni. Imam naslijeđe obitelji od prije rata, imam obiteljsku kuću u Bosanskoj, živim sa supruguom u stanu od njegovih roditelja na Gornjem gradu. Imam stan koji sam naslijedila od pokojne sestre u Martićevoj, dio stana u Palmotićevoj koji sam naslijedila od pokojne tete. Denacionalizacijom mi je vraćeno po pola dva mala poslovna prostora. Posebno me veseli vraćeno mi je skoro sto hektara šume na području Klenovnika i Ivanca, dobila sam spor sa Zagrebom milijun kuna. Pokojna sestra i ja samo pokrenule 1986. kad su nam srušili kuću koja je moja baka sinu poklonila Podsusedu, tamo je sagrađena sportska dvorana”, rekla je tada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare