Tko će biti glavni državni odvjetnik? Četiri kandidata predstavili svoje programe

Vijesti 17. sij 202407:23 > 16:38 0 komentara

Četiri kandidata za izbor budućeg glavnog državnog odvjetnika predstavili su u srijedu na sjednici saborskog Odbora za pravosuđe, svoje programe i odgovarati na pitanja članova odbora i zainteresiranih zastupnika.

Prvi se predstavio odvjetnik Mladen Dragičević, zatim aktualni zamjenik glavne državne odvjetnice Emilijo Kalabrić, potom sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić i na koncu zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Splitu Nikša Wagner.

Riječ je o kandidatima koji su Državnoodvjetničkom vijeću (DOV) ranije poslali potpune i pravovremene prijave na natječaj za glavnog državnog odvjetnika, a koje je vijeće proslijedilo Vladi RH.

Ranije je Vlada RH prihvatila prijedlog o osnivanju Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga kandidata za glavnog državnog odvjetnika koju će činiti premijer Andrej Plenković i sedam ministara, a koji će naknadno obaviti razgovore sa četiri kandidata za budućeg čelnika Državnog odvjetništva (DORH).

Razgovore s kandidatima obavit će uz premijera potpredsjednica vlade Anja Šimpraga, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan i ministar financija Marko Primorac.

TIJEK DOGAĐAJA UŽIVO

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!