Odvjetnica Bandićeve obitelji: “Obitelj ima pravo na privatnost”

Vijesti 11. ožu 202119:28 3 komentara
N1

Nakon što je obitelj pokojnog gradonačelnika poslala priopćenje za javnosti, oglasila se i osobno odvjetnica koja ih zastupa.

Odvjetnica Dijana Kladar za RTL je izjavila:

”Obitelj ima pravo na privatnost. Temeljem Zakona o medijima ako neki političar ne eksponira svoj privatni život, onda i on ima pravo na privatnost”. Pojasnila je i kako prava na privatnosi nema kada se radi o bilo čemu vezanom za obavljanje njegove dužnosti, ali prema njezinom mišljenju, okolnosti pod kojima je neki političar preminuo, spadaju u privatnost osobe.

VEZANA VIJEST

”Život javnih osoba jest izložen kamerama kada oni obavljaju javnu dužnost, ali ako političar ne eksponira svoju privatnost, ako se ne naslikava u raznim časopisima sa svojom obitelji, ne poziva novinare na tulume i slično, onda to javnost mora poštovati”, rekla je odvjetnica.

”Ne možemo reći da oni nemaju nikakva prava na privatnost. Samo ukoliko se radi o pitanjima njihovog obavljanja javne dužnosti, a okolnost pod kojom je javna osoba umrla, ne bi rekla da tu nema prava na privatnost”, kazala je naposljetku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare