Ogromna šteta od poplave u Slavoniji, uništen novi vrtić

Vijesti 13. svi 202313:42 0 komentara

Jako nevrijeme pogodilo je u petak popodne Virovitičko-podravsku županiju, a zbog tuče i velikih količina kiše najviše je štete u općini Čačinci.

Ravnateljstvo Civilne zaštite objavilo je kako je olujno nevrijeme, praćeno jakom kišom zahvatilo oko 16 sati područje općina Čačinci, Mikleuš i Donje Pištane, a Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je više poziva o plavljenju objekata.

N1/Čitatelj

Plavljeni su podrumi i niže obiteljske kuće, vrtić i prostorije NK Mladost u Čačincima te ambulanta u susjednom Mikleušu.

Prema neslužbenim procjenama na području dijela grada Orahovice i općina Čačinci i Mikeluš u sat vremena palo je oko 50 litara kiše po četvornom metru.

N1/Čitatelj

Uništen novi vrtić

Između Čačinaca i Mikleuša bio je na neko vrijeme obustavljen željeznički promet, a od 18,50 sati je normaliziran.

Iako se voda povukla još sinoć u 21 sat, dječji vrtić Lipa u Čačincima, koji je otvoren prije godinu i pol dana i u koji je uloženo više od 6 milijuna kuna, značajno je oštećen.

Voda je u vrtiću gotovo dosegla strop, tako da vatrogasci danas rade na čišćenju mulja i vode. “Počeli smo sa sanacijom i očekujem da ćemo kroz nekoliko sati iznijeti sav namještaj i ustanoviti o kolikoj se šteti radi te pristupiti njenoj sanaciji”, rekao je Alen Jurenac.

Rekao je da su u vrtiću uništeni podovi, namještaj i oprema, ali da dok ne izvuku stvari vani neće znati točne razmjere štete.

N1/Čitatelj

Također rekao je da su već počeli raditi na preseljenju 75 mališana koji pohađaju taj vrtić. “Najvjerojatnije ćemo ih premjestiti u osnovnu školu, ali o tome ćemo na vrijeme obavijestiti roditelje. Djeca neće u tom smislu trpjeti”, rekao je i najavio da će uz pomoć Županije i resornih ministarstava, vrtić uskoro staviti u funkciju.

Prema dostupnim informacijama ŽC 112 Virovitica,  vrijeme se smirilo i voda se povlači.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!