Jandroković dijelio opomene u Saboru, Bauku rekao da će morati platiti kavu

Vijesti 13. pro 202111:01 > 11:15 3 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Zastupnica Dalija Orešković (Centar) poručila je u ponedjeljak HDZ-u da nema legitimitet za donošenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa, da njegovim donošenjem "na silu" pokazuje da je bila i ostala "stranka koruptivnih, opasnih namjera", iz HDZ-a su joj žestoko uzvratili.

“Sama činjenica da nam politička stranka, koja je pravomoćno osuđena za korupciju, kroji antikorupcijsku politiku, pokazuje koliko je država trula, koliko je srušena, sve za što se Hrvatska izborila u ratu, vi HDZ-ovci uništili ste i opljačkali u miru”, izjavila je zastupnica uoči saborske rasprava o konačnom tekstu spomenutog zakona.

HDZ-ove zastupnike je prozvala da donošenjem zakona “ovako na silu”, uz protivljenje domaće i strane stručne javnosti, oporbe, pokazuju da je “HDZ bila i ostala, stranka koruptivnih, opasnih namjera”.

Marin Piletić (HDZ) joj uzvraća da vrijeđa zastupnike HDZ-a, a i sama je kršila Zakon o sprečavanju sukoba interesa u kojem jasno piše da se predsjednik Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa ne može baviti politikom. “A upravo je ona svoju ulogu predsjednice učinila dominantno politički istaknutom”, naglasio je.

Da je Orešković “apsolutno vrijeđala”, suglasio se i predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Opomenu je dobila Orešković, ali i Piletić jer je replicirao, na što poslovnički nije imao pravo.

I Branko Bačić (HDZ) kolegici poručuje da vrijeđa i omalovažava članove HDZ-a i poziva je da, prije nego na taj način govori o HDZ-u, objasni kako je ona bez javnog natječaja, između 2.500 odvjetničkih ureda došla do posla s Janafom.

Bačić je također dobio opomenu jer je govorio nešto duže od predviđenog vremena.

Arsenu Bauku iz SDP-a Jandroković je pak poručio da će ga kazniti plaćanjem kave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare