Uvođenje covid potvrda u Osječko-baranjskoj županiji teče bez problema

Vijesti 16. stu 202110:16 > 16:29 0 komentara
N1

Dožupan Osječko-baranjske županije, ujedno i načelnik Stožera civilne zastite OBŽ-a, Mato Lukić, u razgovoru za Novi dan rekao je da situacija s covid potvrdama i testiranjima teče bez problema.

“Kad smo sve pripremali za vikend, procijenili smo da ne treba biti većih problema, tako se i pokazalo. Jučer je u županiji na 19 punktova počelo testiranje, a dio djelatnika se jutros testirao. Jučer je testirano 669 zaposlenika OBŽ-a od kojih je 13 pozitivno. Nisu imali simptome, ovako su prepoznati kao pozitivni”, rekao je Mato Lukić i dodao:

VEZANE VIJESTI

“U županiji od 388 djelatnika 71 nema potvrdu, a od njih je dio cijepljen prvom dozom, drugi dio s dvije doze i čeka potvrdu, a dio se testira. Jučer je testirano 54 djelatnika, jedan je bio pozitivan. Što se tiče cijelog sustava županije, a to je oko 7000 zaposlenih, oko 1000 nema potvrdu. Doduše, dobar dio je cijepljen prvom dozom, dio ovih dana i drugom pa će se broj za testiranje smanjivati.”

Lukić ističe da su zadovoljni, da nema većih problema i ne osjeća se veći pritisak.

U županiji je organizirano 19 punktova za cijepljenje, a čelnici javnih ustanova mogu i sami dogovarati s cijepnim punktovima za vrijeme testiranja zaposlenika.

Na pitanje je li netko odbio i testiranje, Lukić kaže: “Zasad nismo imali takav slučaj. Imali smo najave tri djelatnika koji su rekli da neće predočiti ni potvrdu ni ništa, ali učinili su to jutros i nije bilo problema.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!