Pala četvorka koja je krala novčanike u zagrebačkom javnom prijevozu

Vijesti 07. ožu 202416:18 0 komentara
Slavko Midzor/PIXSELL

U Policijskoj upravi zagrebačkoj dovršeno je kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje 11 kaznenih djela "Krađa" i sedam kaznenih djela "Računalna prijevara" od kojih su neka djela produljena, a nekoliko kaznenih djela "Računalna prijevara" je ostalo u pokušaju.

Radi se o dvije državljanke Republike Hrvatske (22 i 24) i jednim maloljetnim državljaninom Republike Hrvatske te jednim državljaninom Republike Italije (21).

Sumnja se da su osumnjičeni od kolovoza 2023. godine pa do početka siječnja 2024. godine, na području Maksimira i Peščenice s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi od oštećenih osoba iz torbica, ruksaka i iz dijelova odjeće otuđili bankovne kartice i novac.

Osumnjičeni su u šest slučajeva u različitim međusobno prethodno dogovorenim kombinacijama i u jednom slučaju zajedno s još jednom za sada nepoznatom ženskom osobom za vrijeme dok su se vozili u autobusu ili tramvaju, najprije oštećene uočili i popratili, a zatim im prišli s leđa i iz torbica otuđili novčanike u kojima su se nalazile bankovne kartice i novac.

Također, u pet su slučajeva dolazili oštećenim osobama na ulici te su im iz torbica ili dijelova odjeće otuđili novčanike u kojima su se nalazile kartice i novac.

Otuđeni novac su osumnjičene osobe međusobno podijelile i zadržale za sebe.

Nadalje, sumnja se da su osumnjičeni nakon što su ih otuđili, bankovne kartice na bankomatima u neposrednoj blizini uporabili. U nekoliko navrata uspjeli su podići novac s bankovnih računa oštećenih, dok u više navrata u toj namjeri nisu uspjeli.

Ukupna materijalna šteta iznosi 4320 eura.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće nadležnim državnim odvjetništvima dok se za maloljetnom osobom koja je trenutno nedostupna intenzivno traga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!