“Paladina je obilazio gradilišta na kojima su građani krenuli u samoobnovu”

Vijesti 01. srp 202218:50 > 18:51 0 komentara
N1

Hrvoje Kvasnička iz Udruge glas poduzetnika gostovao je u Dnevniku N1 i reagirao na izjavu ministra graditeljstva Ivana Paladine, koji je rekao da niti jedna država nije toliko uključila u obnovu potresom pogođenih područja kao Hrvatska.

“To što ministar kaže možda i je istina, ali ne bi se trebao time hvaliti s obzirom na to da je naša država veoma neučinkovita. Smatramo da svojim organizacijskim doprinosom obnovi puno više odmaže nego što pomaže. Gradilišta koja je obilazio su ona na kojima su građani krenuli u samoobnovu. On se, dakle, hvali nečime što je netko drugi napravio”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

Kako navodi, jedan gospodin koji je obnovio kuću nekoliko je puta išao nekoliko puta u zemljišne knjige, što se na kraju pokazalo kao besmisleno.

“Imamo situaciju gdje se država operativno uključila, a isti službenici koji su kreirali sve te nerede u katastru i planovima sada se ne mogu nositi s neredom koji su napravili”, rekao je.

Tvrdi da bi bilo bolje da se država manje operativno uključuje i da se građanima više prepusti da krenu u samoobnovu.

“Nakon samog potresa, mnogi su procjenjivali period obnove na 3 do deset godina. Mislim da je teško pričati o tome koliko će vremenski trajati obnova, ali možemo pričati o tome koliko će sama država obnoviti. hoće li to biti 20 ili 30 posto? Ne mislim da će netko čekati 30 godina da mu se obnovi kuća. Ljudi će se iseliti”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!