Panadić za N1: Nismo se samo branili, igrali smo. Dalić je izvrsno složio ekipu

Nogomet 10. pro 202209:38 1 komentar
N1

Nogometni trener Andrej Panadić komentirao je u Novom danu N1 televizije sinoćnji spektakularan prolaz Vatranih u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Za N1 je rekao kako mu je gledanje utakmice bilo prilično stresno, ali i da je uživao jer je vidio Hrvatsku koja se može boriti s velesilama u nogometu poput Brazila.

Upitan jesu li nas malo podcijenili, Panadić kaže: “Svi smo razmišljali ‘uh, Brazil, bit će teško’. Oni su malo drugačiji, uživaju u predstavi i tako su i ušli u utakmicu. Mislili su da će to odraditi bez problema. Mi smo u nekim segmetnima igre bili Brazil, a oni Hrvatska, nismo to ni znali. Drugačije je…”

Komentirao je i hrvatske igrače. “Svi su odradili ono što su trebali. Moram pohvaliti i stručni stožer, posložili su stvari fenomentlano. Mi se nismo samo branili, igrali smo. Dalić je izvrsno složio igrače. Ne mogu se odlučiti za jedno ime da je igrač utakmice. Koga god spomenem, mogu samo reći ‘hvala'”, govori. Kaže i da se nije primijetilo da su neki igrači bili bolesni.

U drugoj utakmici koja je igrana sinoć, Hrvatska je saznala da će u polufinalu odmjeriti snage s Argentinom. “Ovo je drugačija Argentina. Oni ne igraju kao Brazil, puno su profesionalniji, bezobrazniji, na rubu su incidenta non stop. Imaju Messija, oko njega se sve vrti. Ali ako se ponovi ovakva utakmica, nemamo se čega bojati. I nakon Japana su za mene naši igrači heroji.”

Messi je izjavio da je Hrvatska pokazala da je sjajna ekipa. Što kaže o tome? “Oprez. Zato jer su oni svi očekivali veliki derbi Brazil – Argentina. To je nevjerojatno kad oni igraju među sobom. Pokazali smo da im možemo parirati na ovom prvenstvu.”

Panadić kaže kako je argentinski trener napravio greške koje su Argentinu dovele do toga da igra 120 minuta protiv Nizozemske pa smo i tu izjednačeni. Dva igrača su im i suspendirana.

“Gol je sve. Na koji način se igra, to je nešto drugo. Ja volim kad se nogomet igra, ali bez trke, bez duela, nema ništa.”

Na pitanje što sada treba očekivati od Dalića, Panadić kaže da je bitno da se pripremi. “Sviđa mi se što ne mijenjaju puno u sistemu igre, po potrebi se mijenja samo koji igrač, oni su uigrani, odlično funkcioniraju. U fazi obrane, napada, to sve funkcionira dobro, a najvažnija je u ovoj fazi regeneracija, a to rade dobro. I Luka Modrić ima 37 godina, a odradi utakmicu na visini”, kaže.

Što očekivati? “Teško za njih, teško za nas. Ako momci nastave ovako igrati, možemo uživati i zabavljati se”, kaže.

Upitan hoćemo li opet doći do penala kaže kako bi ovaj put želio proći bez penala. “To mi je malo stresno”, kaže.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare