Pecnik: Najbolje da Plenković propiše protokol za svaku televiziju, analitičara…

Vijesti 01. lip 202116:30 > 20:20 2 komentara

Gost Newsrooma N1 televizije bio je politički analitičar Jaroslav Pecnik.

Komentirao je premijerov današnji nastup u Saboru, gdje je branio ministra Beroša od inicijative oporbe za njegov opoziv.

“Javna je tajna da neke tajne veze postoje. Što se tiče samog Beroša, ovo je već viđeno. Svi ministri koje je premijer obrani, kasnije ih je sam smijenio. To je sudbina i Beroša. Ovo je prilika da Plenković pokaže zube, očito je da je nervozan”, govori Pecnik.

“Jedan mali savjet, ako smijem reći, svi koji su se kačili s medijima ili Crkvom, uvijek su izgubili”, kaže.

“Taj kolosalan uspjeh na izborima pun je rupa kao švicarski sir. Kad pogledate velike gradove, van domašaja su HDZ-a”, kaže i objašnjava da su to sredine u kojima je najveća koncentracija novca, pameti i sve to je izvan domašaja HDZ-a.

“Čačić najavljuje povratak u Sabor, Glavaš prijeti da će, ako Plenković ne disciplinira Pupovca, on to napraviti. Dva glasa s ovom tankom većinom su uzrok nervoze premijera”, govori.

O načinu na koji se premijer odnosi prema medijima, političkim analitičarima i onima koji kritiziraju njegov rad: “Trebao bi moći podnijeti kritiku. I da je istina ono što premijer govori, u čemu je problem da analitičar ima svoje preferencije. Ne vidim da bi to trebalo biti uzrok nervoze, osobito ako je točno ono što govori, da je na izborima postigao kolosalan uspjeh”, smatra Pecnik.

Kratko je komentirao i zadnji premijerov nastup u medijima.

“Vrlo je interesantno da on zna sve što želi znati kada želi znati, a ono što je svima jasno mu nije jasno, nije to vidio. Ovo što on iznasi je hrpa besmislica i on se zapliće kao pile u kučine u te svoje teze. Najbolje da on propiše neke protokole za svaku televiziju, analitičara… i onda im predloži kako trebaju pitati. Način na koji si premijer dopušta ovakvo ponašanje je nedostojan jednog premijera”, kaže.

“Premijer se sam doveo u ovu situaciju, svojim istupima i komentarima”, govori.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare