“Pelješki most je nadstranački projekt. Ujedinjuje, daje nadu i optimizam”

Vijesti 26. srp 202222:53 > 23:13 1 komentar
N1

Lijepo je zaista biti ovdje, svi su zadovoljni, rekao je za N1 nakon svečanog otvaranja Pelješkog mosta potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

“Mislim da je ovo velik događaj, velik dan za Hrvatsku, spojili smo Hrvatsku. Pelješki most je projekt koji ujedinjuje, koji je nadstranački, daje nadu, vjeru i optimizam našim ljudima. Na neki način smo završili borbu za samostalnost, spojili teritorij. Radimo velike stvari”, rekao je Butković te još jednom je zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu.

VEZANA VIJEST

Komentirao je i govor predsjednika Zorana Milanovića koji je pozvao na zajedništvo: “Govor je pozitivan, dobro je da se poziva na zajedništvo. Vidjeli ste da smo svi govorili isto, pozitivno, to je dobro za naš narod”.

Kaže da je Pelješki most “projekt svih projekata koji je obilježio prve godine našeg članstva u EU-u, ali nastavljamo dalje”.

“Bacamo se na željeznice, one će najviše biti u fokousu sljedećih desetak godina, ali ove godine otvaramo još Koridor 5C, završavamo autocestu prema Sisku… Investicije u insfrastrukturu traju, a Pelješki most je kruna svega”, rekao je Butković.

Što se tiče autoceste do Dubrovnika, rekao je da je to situacija koja se projektira i puno će koštati. “Moramo sjesti na razini Vlade i vidjeti kako zatvoriti financijsku konstrukciju”, rekao je Butković.

Na kraju je rekao da smo Pelješki most gradili i završili u pravo vrijeme. “Cijena od dvije milijarde kuna s PDV-om je zapravo dobra. Da je bilo godinu dana kasnije, možda bi bilo pet milijardi. Ulovili smo u zadnji čas taj vlak. A Kinezi su dragi ljudi, pravi radnici, predani poslu, suradnja je bila zaista dobra. Imao sam vrlo dobre susrete s kineskim izvođačem”, kazao je Butković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare