Penava o kandidaturi za šefa DP-a: Bio bih neozbiljan da to unaprijed otklonim

Vijesti 27. srp 202111:20 > 13:26 1 komentar
N1

Ivan Penava komentirao je u N1 Studiju uživo mogućnost da preuzme čelno mjesto Domovinskog pokreta nakon odlaska Miroslava Škore.

“Još ne bih o tome govorio iz razloga što nisam član Domovinskog pokreta. Ja sam čovjek koji je po treći put osvoji mandat gradonačelnika Grada Vukovara i osnovao sam stranku s kojom smo dobili po treći put voditi grad Vukovar. Blisko surađujemo s DP-om, suverenistima, član sam kluba zastupnika DP-a i dok ove stvari se ne riješe u DP-u bilo bi mi nezahvalno komentirati”, kaže Penava na pitanje postoji li mogućnost da se kandidira za šefa Domovinskog pokreta.

“Ostajem otvoren za suradnju”, poručuje Penava dodajući da ih to čeka bez obzira na njegovo članstvo u DP-u.

VEZANA VIJEST

“Bio bih neozbiljan da to otklonim unaprijed. Morao bih pregaziti svoju riječ što također nije nešto što činim. Morate shvatiti da su političke strukture DP-a i ona koja je formirana oko mene, ne činim sam te strukture, tu je puno ljudi koji su se borili za poziciju koju imamo i bilo bi neozbiljno da na temelju svog misšljenja donosim odluke jer bi to značilo autokratsko ponašanje, a ono nam nije donijelo ove pobjedničke rezultate”, govori.

O istupima Vesne Vučemilović u kojima je rekla da Penava može biti samo grobar DP-a, kaže: “Kako sam već rekao, dobar sam s gospođom Vučemilović i kanim to i ostati. Te tenzije su produkt šoka, mislim da se to posebno jako odrazilo na nju jer je najbliža Miri zbog obiteljskih odnosa. Ja ne bih tu htio ništa jer uvažavam i ljutnju i eksploziju i frustraciju i bijes. Fali tu političkog iskustva, te se stvari ne rješavaju tako. Štetu trpi i ona sama i DP, a ovo što je upućeno prema meni ne uzimam za zlo. To je takav tretnutak i preko toga treba prijeći. Doista smatram da dužnost gradonačelnika bilo kojeg grada nije u skladu s dužnosti saborskog zastunika, to je posao koji traži čovjeka 24 sata”, govori.

Na pitanje hoće li otići iz Sabora kaže: “Ja dajem mišljenje da je to nespojivo i teško ostvarivo i osobno sam za iskorak u tom smjeru. nisam sam tu da odlučujem, mogu to dati kao prijedlog, ali dok je uređeno kako je uređeno naprosto ne bih mogao napraviti iskorak u drugom smjeru. Meni je ovo drugi mandat, jedan sam imao kao član HDZ-a i taj mandat sam nakon tri dana prepustio kolegici.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare