Penava o sukobu Milanovića i Banožića: Puno češće je predsjednik u pravu

Vijesti 01. stu 202114:23 > 15:02 4 komentara
Ivan Penava
N1

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara i čelnik Domovinskog pokreta, gostovao je u N1 Studiju uživo.

Penava je posljednjih dana obišao teren kako bi se, kaže, upoznao s ljudima i vidio čime stranka raspolaže na terenu. Kaže da je DP nezaustavljiva snaga, a smjer kojim će krenuti dovest će do toga da kao stranka budu još prepoznatljiviji.

“DP je suverenistička stranka, ali nije pozicionirana na desnici niti to želi biti. Uvođenje eura nam je na listi prioriteta između trećeg i šestog mjesta. Radije bismo se bavili povećanjem cijena”, govori.

VEZANE VIJESTI

Navodi da nikad nije svjedočio tome da je DP bio protiv uvođenja eura. “DP je želio olakšati građanima proces referenduma po svim mogućim pitanjima. Što se uvođenja eura tiče volio bih da imamo meritoran stav gospodarstvenika i fiskalnih politika lai nije tako, i očekivati od mene i DP-a konkretan stav na današnjim postavkama bi bilo krivo… Ne pada mi na pamet na neformalni, amaterski način razgovarati o tako važnoj temi. U utorak sam potpisao za referendum. Svatko po svojoj savjesti odlučuje”, rekao je.

Od popisa stanovništva očekuje debakl i sramotu: “Očekujem da će Hrvatska pasti ispod četiri milijuna stanovnika. Bit će odraz politika koje su vođene nakon ’95., kada smo izašli iz rata…”, govori Penava, rekavši kako očekuje velik pad u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Kaže da u županiji ulažu dosta truda kako bi popis bio što realniji i prihvatiti će ga kao mjerodavnog.

Dotaknuvši se sukoba Milanovića i Banožića, rekao je: “Puno češće je predsjednik države tu u pravu… Politika po načelu – ako si u HDZ-u onda si Hrvat, ako si u SDSS-u onda si Srbin, a svi vi drugi niste nitko i ništa. Takva politika nas vodi u propast.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare