Petek: Neka Filipović objasni zašto je dizao ruku u Skupštini i zadužio Zagreb

Vijesti 22. velj 202113:21 > 14:02 0 komentara
N1

Izbori za gradonačelnika Zagreba nikada nisu bili zanimljiviji. S gradskog trona aktualnog gradonačelnika Milana Bandića želi skinuti 11 kandidata. Jedan od njih je i nezavisni Renato Petek. U N1 Studiju uživo s našom Sandrom Križanec razgovarao je o predstojećim lokalnim izborima te je komentirao i neke od kandidata - Tomislava Tomaševića, Joška Klisovića i Davora Filipovića.

Na početku gostovanja potvrdio je da ide u kandidaturu: “Da, idem u kandaituru kao nezavisni. Za razliku od onih iza kojih stoje stanke, ni nezavisni jesmo u jednoj drugačijoj poziciji”, kazao je.

Smatra, međutim, da Milan Bandić ipak ima šanse ući u drugi krug. “Danas mi se to čini da bi mogao biti aktualni gradonačelnik Bandić. Evo, uz podršku HDZ-a koji je izabrao alibi kandidata Bandić se vraća u utrku i to je nešto što mu odgovara”, kaže nezavisni Renato Petek, ali također ističe činjenicu da na desnom političkom spektru također ima kandidata koji nisu ‘alibi’ kandidati te bi Bandiću mogli uzeti glasove. “To su Most, Domovinski pokret, nezavisna Vesna Škare-Ožbolt koji intenzivno rade svoju kampanju i žele se predstaviti.”

VEZANE VIJESTI

Podržat će bilo kojeg kandidata od centra prema lijevo koji uđe u drugi krug. Komentirao je i SDP-ovog Joška Klisovića. “Pozdravljam što je SDP napravio odmak od Bandića.”

Što kaže na HDZ-ovog kandidata Davora Filipovića? “Filipovića sam upoznao posljednje četiri 4 godine u Gradskoj skupštini. On se trenutno ponaša kao ovisnik. On i njegova stranka bili su ovisni o Bandiću. Oni su stvorili nevjerojatne veze, on je zaposlio ogroman broj HDZ-ovaca u Upravi, Holdingu”, kazao je.

“Kako je Filipović ekonomist, vjerujem da bi bilo zanimljivo da svojim studentima i zagrebačkoj javnosti objasni zašto je u protekle četiri godine dizao ruke i sveukupno zadužio Zagreb, ponekad s onom ključnom 26., presudnom rukom, za više od više tri milijardi kuna”, oštar je Petek.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!