Petek: Program Tomislava Tomaševića je bajkovit bez konkretnih mjera

Vijesti 09. tra 202117:39 > 19:29 0 komentara
Renato Petek
N1

Renato Petek, kandidat SDP-ova Joška Klisovića za zamjenika gradonačelnika Zagreba, u Newsroomu je komentirao nadolazeće lokalne izbore.

Petek je komentirao i izmjene Zakona o lokalnim izborima.

VEZANA VIJEST

“Izmjene koje se tiču transparentnosti i borbe protiv korupcije HDZ očito provodi i uvodi kroz zakonski okvir tek u trenutku kad su oni za to spremni. Vjerujem da će ovaj zakon biti izglasan kako je predložen, no on ne mijenja bit da se ograniči moć lokalnim šerifima ni da se ograniči broj mandata župana i gradonačelnika”, smatra Petek.

Komentirao je i kako trenutna epidemiološka situacija utječe na kampanju.

“Ta situacija ozbiljno utječe. Susret s građanima je ograničen. Za razliku od nekih kolega koji su tek nedavno počeli pitati građane što bi trebalo uvrstiti u program, ja sam sve četiri godine odlazio i odgovarao na pozive građane, a sada to radimo i u kampanji. Predstavljamo im i vrlo konkretna rješenja jer smatramo da nakon Milana Bandića nije dovoljno da dođe jedna osoba nego treba doći tim ljudi. Želimo promijeniti način upravljanja gradom, a za to je potreban tim”, rekao je Petek.

VEZANA VIJEST

Osvrnuo se i na to kako će pandemija koronavirusa utjecati na izlaznost birača na izbore.

“Velik je porast zaraženih i teško je reći kako će to izgledati za 40-ak dana kad bi se trebali održati lokalni izbori. Peđa Grbin je predložio da se izbori održe kroz dva dana kako se ne bi stvarala gužva, no HDZ je to odbio. Vrlo je teško procijeniti situaciju”, istaknuo je Petek.

“Prema zadnjim anketama, mi ulazimo u drugi krug. Mi ćemo raditi anketu, ali smo željeli pričekati i vidjeti tko će se sve kandidirati. Tek kad se skupe potpisi, mi ćemo znati koliko će biti kandidata. Uvjeren sam da neće biti više od deset kandidata”, tvrdi Petek.

Komentirajući program kandidata platforme Možemo!, Tomislava Tomaševića, Petek je kazao da je to “jedan bajkovit program bez konkretnih mjera i konkretnih lista prioriteta”.

“Mi tu ne vidimo ono što je potrebno Zagrebu, a to su promjene. Tomašević je izjavio da mu nije važno kako je tko dobio posao, tko je i kako je netko došao na radno mjesto u Holdingu. Tu postoji jedan kontinuitet u dosadašnjoj praksi i stoga sam se pridružio timu koji želi vrlo konkretne promjene”, istaknuo je Petek.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!