Kod Petrinje podignute boks barijere: Evo kad se očekuje vrhunac vodnog vala

Vijesti 18. sij 202318:56 0 komentara
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ovih dana u Hrvatskoj pada više kiše negoli je uobičajeno te rastu i vodostaji rijeka. Hrvatske vode podigle su stupanj pripravnosti.

Na mjestima koja su uvijek kritična, poput Kupe kod Karlovca provode se mjere u nadi da rijeka neće preći 750 cm i ugroziti ljude i imovinu.

Kod Petrinje se javila Tatjana Dobranić Kardaš iz Hrvatskih voda koja je rekla da je glavnina oborina koja je uzrokovala povećanje vodostaja pala u proteklih 48 sati. “Ove oborine koje se očekuju u narednih još dva dana po prognozama ne bi trebale biti tako jake. Na sisačkom području rijeke Kupe su na snazi redovne mjere obrane, a očekujemo i izvanredne mjere”, rekla je.

N1

Dodala je kako je počelo pojačavanje i pregled nasipa. “Ovo je od rujna četvrta, obrana, četvrti vodni val. Podignute su i boks barijere koje se pojačavaju i pregledavaju. Pomažu nam licencirane tvrtke Hrvatskih voda”, rekla je Dobronić Kardaš.

“Vrh vodnog vala očekujemo u petak i očekujemo približan vodostaj kao i onaj u prosinca. Stanovnici petrinjskog područja ne moraju strahovati. Mi kontroliramo sustav i ovaj će vodni val proći kao i onaj u prosincu”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!