Plaće u Čistoći: “Uvjeti su užasni, kao radnik nikad nisam ‘navukao’ na šest”

Vijesti 25. sij 202314:11 0 komentara
N1

Radnici Čistoće štrajkaju već drugi dan zbog loših uvjeta rade, traže povećanje koeficijenata i dok to ne dobiju obijaju se vratiti na posao. Uprava i gradska vlast odgovaraju prijetnjama, a smeće se u međuvremenu gomila.

“Užasni. Ni na jednoj pozciji nisam bio zadovoljan”, kaže jedan od radnika na pitanje o uvjetima rada i objašnjava da je prije bio “na pedali”, a sada je vozač.

“Kao radnik nisam nikad navukao šest. Sa svim praznicima, subotama… Sad kao vozač dobijem oko sedam ako radim prekovremene, subote… Ove priče o 1.300 eura, možda oni imaju, zapravo imaju sigurno… Ne bismo bli tu gdje jesmo da je tako”, rekao je našoj Nataši Vidaković govoreći o plaći.

“Vidite kako je nakon dan-dva, ne želim ni zamišljati kako će biti nakon četiri”, kaže govoreći o gomilama smeća koje smo danas snimili u gradu.

Nema komentara na izjave gradonačelnika Tomaševića. “Tko će skupljat smeće? Ima nas tisuću i nešto, ako jedan čovjek dobije otkaz, spremni smo ga svi dati. Čekamo i tražimo svoje”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!