“Plenković kritike predstavlja kao napad na državu, to je zabrinjavajuće”

Vijesti 21. sij 202212:37 > 15:271 komentar

Jasmin Klarić, novinar portala Telegram.hr, u N1 Studiju uživo komentirao je dnevnopolitičke aktualnosti.

Nakon što se pod lupom javnosti našao zbog munjevite obnove stana koji koristi u središtu Zagreba, otkriveno je i da je šef premijerova ureda Zvonimir Frka Petešić prijavio prebivalište na Dugom otoku. Premijer to naziva hajkom, proziva novinare i tvrdi kako tu nema priče.

VEZANE VIJESTI

“Da nema priče, ne bi ništa objavljivali. Jedna stvar je u cijeloj priči potpuno jasna – gospodin je prekršio zakon o prekršajima jer je lažno prijavio prebivalište na Dugom otoku gdje se nije nastanio, niti je planirao. Koliko god bio kvalitetan državni dužnosnik, nakon ovog treba otići. Prekršio je Zakon o prekršajima, kazna je 500 do 5 tisuća kuna. Postoji moralna odgovornost. Lažno si se prijavio, doviđenja i hvala”, istaknuo je.

“Imali smo ministra koji je otišao zbog fiktivnog prebivališta”

Podsjetio je na ministra kojeg smo imali šest dana – Miju Crnoju – a otišao je zbog fiktivnog prebivališta u baraci u Samoboru.

“Po najnovijem tumačenju iz Ministarstva bitno je da nemaš nekretninu ili nisi u najmu u Zagrebu. Izgleda da je ta uredba donesena kako bi se riješilo stambeno pitanje dužnosnika”, komentirao je Klarić.

Kaže da nije problem što se afere otkrivaju, problem je što one postoje.

“Ako doista postoji netko tko demontira državu, problem je u onima koji vode državu”, kaže i nastavlja ironično: “oni koji otkrivaju afere su neprijatelji države. To imamo od ’90., otkad je HDZ došao na vlast”.

Plenković jaše na mentalnom valu gdje kritičare predstavlja kao napad na državu, i to je zabrinjavajuće. To je jedan autoritarni sindrom i mislim da imamo razloga biti zabrinuti. To je slična retorika onoj o crnim, žutim i zelenim vragovima Franje Tuđmana”, prokomentirao je Jasmin Klarić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar