Policajci strancima koji su ilegalno ušli u Hrvatsku uzeli novac za prijevoz do Zagreba. Optuženi su

Crna kronika 08. sij 202413:33 0 komentara
Ben Stansall / AFP / ilustracija

Riječ je o aferi u policijskim redovima što je razotkrivena prošlo ljeto, a sada bi uskoro trebao započeti sudski postupak.

Naime, USKOK je upravo potvrdio da je podigao optužnicu protiv dvojice policajaca koji su od migranata tražili novac za prijevoz do azilantskog centra u Zagrebu, iako se taj prijevoz ne naplaćuje.

Uzeli su im, navodi se u optužnici, ukupno 220 eura.

Pomagali kolegama, pa pokrali strance

Riječ je o policijskim službenicima iz Ogulina, 49-godišnjaku i 30-godišnjaku koje optužnica sada tereti za zlouporabu položaja i ovlasti. USKOK je rekonstruirao da su 4. kolovoza prošle godine u Policijskoj postaji Slunj, dok su bili na ispomoći tamošnjim kolegama, do stranaca tražili novac.

Mlađi policajac, navedeno je u optužnici, popisivao je podatke stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Stariji je u tom trenutku od njih zatražio da prikupe i predaju im svaki po 10 eura. Objasnio im je da je u pitanju trošak njihovog prijevoza do Zagreba.

Nakon prikupljanja novca četvorica stranaca su ukupno 220 eura predali policajcima, koji su ih, tvrdi USKOK, na taj način oštetili.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!