Pomorska nesreća kod Plave špilje, ima ozlijeđenih

Vijesti 09. kol 202313:59 1 komentar
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

U dubrovačkom akvatoriju kod otoka Koločepa u utorak je, u nasukavanju brodice, ozlijeđen jedan hrvatski i troje kanadskih državljana, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo mora koje navodi da je u tijeku očevid kako bi se utvrdili uzroci te pomorske nesreće.

Dojava o pomorskoj nesreći kod Koločepa zaprimljena je u utorak u 15 sati i 52 minute, a na brodici, nedaleko od Plave špilje, ozlijeđeno je troje kanadskih državljana i voditelj iz Hrvatske.

Policijski brod preuzeo je ozlijeđene, dok je oštećena 7-metarska brodica otegljena u grušku luku. Na kopno su stigli u utorak u 18,10, ozlijeđenima je pružena Hitna pomoć te su upućeni na daljnje liječenje.

Nesreću je dojavio voditelj brodice Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanje na moru, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Split.

Odmah po zaprimanju informacije obaviještene su dubrovačka Lučka kapetanija i Postaja pomorske i aerodromske policije, čiji se brod tada nalazio najbliže unesrećenima, stoga je angažiran u akciju.

Očevid o uzrocima nesreće provodi Lučka kapetanija, a za sada je poznato da je oštećena brodica plovila pod hrvatskom zastavom te da je u vlasništvu domaćeg obrta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare