Porfirije u Vukovaru: Ovdje nismo ni zbog čega drugog nego zbog hrama i molitve

Vijesti 16. lis 202208:27 5 komentara
Dubravka Petric/PIXSELL

Patrijarh srpski Porfirije prisustvovao je u subotu navečer činu doksologije u Sabornom hramu u Vukovaru gdje je istaknuo da su tu samo zbog hrama i molitve.

“Mi smo ovdje došli ne zbog bilo čega drugog nego zbog hrama, zbog molitve, zbog toga što imamo potrebu doći u hram i uputiti najdublje želje i istinske molitve Bogu za sebe, za svoje bližnje, ali i za čitav svijet, za sve ljude”, rekao je Porfirije u svom obraćanju u hramu, a prenijela je Srpska pravoslavna crkva (SPC).

On je istaknuo da su “blagodarni Bogu, vladiki Heruvimu, njegovim svećenicima, svim ljudima dobre volje i svim državnim institucijama” koje su sudjelovale u obnovi tog hrama koji je bio “ranjen, devastiran i razrušen” i procesu “vraćanja ljepote koju je imao kada je sazidan”.

Patrijarh je ocijenio da je prostor Vukovara, ali i šire, mjesto gdje su se “stoljećima križale i živjele mnoge različitosti”, navodeći da tu žive ljudi koji imaju neusporedivo više zajedničkog i sličnog, nego što imaju razlika, a da je kršćanska vjera najsličnije što ih približava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.