Posavec i stranka Fokus podržali HNS-ovu Cividini za gradonačelnicu Čakovca

Vijesti 21. svi 202113:23 1 komentar
Čakovec
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Dosadašnji i budući međimurski župan Matija Posavec te Darko Zver iz stranke Fokus u petak su podržali HNS-ovu Ljerku Cividini koja je ušla u drugi krug izbora za gradonačelnicu Čakovca, koju uz HNS i Posavčevu nezavisnu listu podupiru i Demokrati, HSLS i HDSS.

Posavec je na konferenciji za novinare za Cividini rekao da je najuspješnija ravnateljica Županijske uprave za ceste u Hrvatskoj, žena izuzetne energije te snažne volje i želje.

“Što je najvažnije, ona ima iskustvo u upravljačkom mehanizmu. Dajemo joj punu podršku da i u drugom krugu odradi sjajan posao”, kazao je i dodao da su, s obzirom da će čakovečko Gradsko vijeće imati 19 vijećnika, vrlo blizu mogućnosti da imaju većinu u Vijeću.

PROČITAJTE JOŠ

Njegova nezavisna lista na izborima je osvojila osam mandata u Gradskom vijeću, a Darko Zver iz Fokusa, koji nije ušao u drugi krug izbora za čakovečkog gradonačelnika, najavio je da će imati i potporu troje članova iz te stranke.

“Glas za Cividini glas je za drugačiji Čakovec, civiliziran, moderan, kulturan, građanski Čakovec u kojem nema straha od odmazde prema političkim neistomišljenicima”, kazao je Zver.

Cividini je u prvom krugu osvojila 27,36 posto glasova birača, a njezin protukandidat, aktualni gradonačelnik Stjepan Kovač (SDP), 39,66 posto.

“Čakovec ima velike potencijale, imamo sjajne ljude i veliko znanje, bogato iskustvo, potencijale za razvoj i napredak, za ostanak naših mladih i povratak barem dijela naših iseljenih”, rekla je Cividini i istaknula da je njezinu viziju boljeg i naprednijeg grada prepoznalo više od tri tisuće građana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare