Poskupjele cigarete jednog od najvećih svjetskih proizvođača

Vijesti 14. srp 202215:46 > 15:49
cigarete, kutija cigareta, pušenje, duhan
Pixabay / Ilustracija

Cigarete i duhanski proizvodi kompanije British American Tobacco (BAT) od danas su skuplje jednu kunu.

Iz konglomerata British American Tobacco (BAT), vlasnik Tvornice duhana Rovinj povisio je cijene cigareta i duhanskih proizvoda. Od danas njihovi brendovi cigareta koštaju kunu više.

Iz BAT-a su za Dnevnik.hr rekli da su se na taj korak odlučili zbog rasta troškova.

“Gospodarske prilike u ovoj su se godini drastično promijenile te utjecale na značajno povećanje troškova u svim segmentima našeg poslovanja. Zbog velikih poremećaja uzrokovanih ratom u Ukrajini, rastom cijene energenata i posljedičnom inflacijom do rasta troškova došlo je u svim segmentima našeg poslovanja”, rekli su iz BAT-a.

Tvrde da su u proizvodnji duhana kooperanata troškovi rasli u svim inputima (umjetna gnojiva, struja, plin za sušnice, radna snaga).

“U preradi duhana u ‘Hrvatskim duhanima’ povećane su cijene otkupa duhana od kooperanata te su rasli troškovi energenata i radne snage”, kažu u BAT-u.

Rekli su da je i u proizvodnji cigareta i duhanskih proizvoda u tvornici u Kanfanaru također došlo do značajnog rasta svih proizvodnih inputa, kao i cijene radne snage.

“U distribuciji i prodaji također bilježimo povećanje troškova zbog rasta cijena energenata. Uslijed svih ovih povećanih troškova korigirali smo cijene cigareta minimalnim porastom cijene za naše potrošače”, odgovorili su iz BAT-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.