Spajanje kopnenog i morskog dijela Pelješkoga mosta, stiže i premijer Plenković

Vijesti 15. velj 202107:34 > 11:26 0 komentara
Antonio Bronic/PIXSELL

Na gradilištu Pelješkoga mosta danas će se stup na kopnu spojiti s prvim stupom postavljenim u moru. Učinit će se to elementom dugim 52 metra i teškim čak 587 tona.

Stupovi nad morskom površinom ocrtavaju trasu buduće prometnice koja bi ovim tempom mogla biti gotova do kraja godine. Nastavljaju se i montaža i zavarivanje segmenata čelične rasponske konstrukcije.

Gradilište Pelješkoga mosta obići će danas premijer Andrej Plenković s ministrima Josipom Aladrovićem i Radovanom Fuchsom, koji danas borave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Premijer Plenković sudjelovat će i na Završnoj konferenciji u povodu završetka Ugovora o bespovratnim sredstvima za projekt Studenskog doma Sveučilišta u Dubrovniku i svečanosti otvorenja Studentskog doma.

Slijedi sastanak sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem.

Potom će, u nazočnosti premijera Plenkovića, ministar Aladrović i župan Dobroslavić potpisati Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!