Plenković: Pitanja u zdravstvenim ustanovama ne rješavaju se pozivom premijera

Vijesti 21. svi 202112:39 > 15:38 1 komentar
N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je situaciju u KBC-u Sestre milosrdnice.

Nakon što je jutros bio u Osijeku, a kasnije i Vukovaru, predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković posjetio je i Slavonski Brod gdje je dao podršku tamošnjim kandidatima u drugom krugu lokalnih izbora.

VEZANE VIJESTI

Novinari su od premijera tražili da komentira nabavku borbenih zrakoplova, no Plenković je kazao neće komentirati ništa pa je ipak rekao:

“Kad Vlada donese odluku, sve ćemo vam kazati. Cijeli proces koji je trajao od ljeta 2019. do jučer nije imao niti jedan milimetar spekulacije u medijima, na kraju jučer, ničim izazvane, krenule su spekulacije u medijima. Indikativno je da do jučer nije bilo nikakvih informacije nigdje”.

Predsjednik Zoran Milanović rekao je da na tom sastanku Plenković tim maske nosio samo dok su bile upaljene kamere.

“Ja ako pijem kavu, teško je mogu pit’ kroz masku. Ne znam čemu uopće te kompletno. irelevantne pitalice. Ima li nešto važnije za Hrvatsku javnost ovdje u Brodu. Mi nosimo maske, poruka je onakva kakvu ste vidjeli na slici. Ali kavu ne mogu pit’ kroz masku, a ni vodu. A ne pijem ni pivo ni viski”, rekao je Plenković.

Komentirao je i situaciju u KBC-u Sestre milosrdnice.

“Pitanja o bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi se ne rješavaju bilo kakvim telefonskim pozivom premijera. Ako netko rješava pitanja telefonskim pozivom, onda je to indikativno o metodi upravljanja ili bar poimanju toga tko što treba raditi. Ovo nije prvi put da imamo takvu situaciju”, rekao je Plenković, a na pitanje odnosi li se to na izjavu predsjednika Milanovića da je sve već moglo biti riješeno telefonskim pozivom, odgovorio je: “Vi ste dovoljno dovitljivi da ćete sve to povezati”.

“Što se tiče Vinogradske, dvije su stvari temeljne, a dalje od toga niti ću komentirati niti trebam. A – za upravljanje bolnicom nadležan je v.d. ravnatelja, ima sve ovlasti. Drugo, za sve moguće optužbe insinuacije, bilo kakve komentari koji bi za sobom vukli nečiju odgovornost, nadležna je inspekcija koju je poslao ministar i na njima je zadatak da ispitaju svaku eventualnu nepravilnost. I točka”, rekao je Plenković.

Nije htio komentirati izjavu Gordana Jandrokovića koji je rekao da Dijana Zadravec šteti HDZ-u niti izjavu Zadravec da HDZ-u šteti korupcija. “Za njihove izjave pitajte njega ili nju, a ne mene”, rekao je.

Kome će potpora HDZ-a za drugi krug izbora u Zagrebu? “HDZ je jedina državotvorna, domoljubna, narodnjačka, demokršćanska i to je naša platforma. Poruke koje smo poslali biračima su jasne i nećemo ih ponavljati svaki dan. Naš stav je jasan, naše vrijednosti su jasne, naša politička kultura je jasna”, odgovorio je Plenković te dodao da se zna tko je govorio da se križaju listići i kakve je rezultate to imalo u drugom krugu predsjedničkih izbora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.