Tomislav Tomašević preuzeo upravljanje Zagrebom, dočekali ga pljeskom

Vijesti 04. lip 202106:56 > 10:27 2 komentara
N1

Danas je obavljena primopredaja izvršnih ovlasti gradonačelnika Grada Zagreba, između dosadašnje zamjenice gradonačelnika ujedno i obnašateljice dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelene Pavičić Vukičević i novoizabranog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića.

Prema Zakonu, Tomašević je dobio pismena izvješća o svim projektima, ali i podmirenim i nepodmirenim obvezama. Danas, tako, počinje novo poglavlje u upravljanju gradom, a i oni koji podržavaju, kao i oni koji ne podržavaju novog gradoančelnika složni su u jednom: neće mu biti nimalo lako.

tomašević, dolenec, tomašević, dolenec,
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Novi gradonačelnik Zagreba pred zgradu gradske uprave stigao je tramvajem. Tomašević je kasnio četiri minute na posao, a pred poglavarstvom je rekao da je kasnio jer je na tramvajskoj stanici u Savskoj pozlilo nekoj ženi i s njom je čekao Hitnu pomoć.

Novinari su ga pitali kakav je osjećaj doći na preuzimanje dužnosti zagrebačkog gradonačelnika, na što je Tomašević odgovorio: “Osjećaj je dobar. Izjave će biti nakon sastanka. Hvala vam još jednom i oprostite što ste čekali.”

Primopredaja je počela u 8 sati. Ušavši u Gradsko poglavarstvo, Tomašević je dočekan pljeskom.

U gradskoj upravi dočekala ga je vršiteljica dužnosti gradonačelnice, Jelena Pavičić Vukičević.

Ovo je formalni čin, u kojem će novi gradonačelnik dobiti izvješće od prethodne uprave, očekuje se predaja izvješća na tisućama stranica.

N1

 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare