Pronađena tijela i crne kutije aviona u kojem je poginuo Prigožin

Vijesti 25. kol 202320:48 0 komentara
REUTERS/Marina Lystseva

Ruski istražitelji objavili su u petak da su pronašli tijela svih deset osoba iz srušenog zrakoplova u kojem je na popisu putnika bio i Jevgenij Prigožin, zapovjednik skupine Wagner, a pronađene su i crne kutije koje bi trebale pomoći rasvijetliti uzroke nesreće.

U padu mlažnjaka Embraer Legacy sjeverozapadno od Moskve u srijedu navečer poginulo je deset osoba, sedmero putnika i tri člana posade.

Ruske vlasti su rekle da je Prigožin bio naveden kao putnik u srušenom avionu, dva mjeseca pošto je zapovjednik plaćeničke skupine Wagner poveo neuspjelu pobunu protiv ruskog vojnog vrha.

Ruski predsjednik izrazio je u četvrtak sućut obiteljima poginulih no nema službene potvrde da je među njima bio i Prigožin.

“Tijela deset žrtava pronađena su na mjestu nesreće. U tijeku su analize kako bi se utvrdio njihov identitet. Istražitelji su uzeli crne kutije i provodi se temeljita analiza”, objavilo je Rusko istražno povjerenstvo na Telegramu.

Kremlj je u petak opovrgnuo da je naredio Prigožinovo ubojstvo.

Brojni kritičari ruskog režima ili njihovi bivši pristaše koji su pali u nemilost su ubijeni ili su bili mete pokušaja ubojstva, no Kremlj odbacuje bilo kakvu umiješanost.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!