Protukandidati Škori: Vaša agencija je agitirala protiv nas! Škoro: Ograđujem se

Vijesti 14. svi 202117:01
N1

U završnom sučeljavanju N1 televizije za grad Zagreb sudjelovali su Tomislav Tomašević (Možemo! ZJN), Miroslav Škoro (Domovinski pokret) i Jelena Pavičić Vukičević (BM354). Davor Filipović (HDZ) ispričao se kako "neće moći sudjelovati zbog ranije preuzetih obveza".

Osim što su komentirali aktualne probleme koje muče građane, kandidati su odgovarali na pitanje jesu li u kampanji izgovorili ijednu laž, jeste li angažirali botove, trolove, anonimne telefonske agitatore…

TOMAŠEVIĆ: Naravno da ne. Mi smo još prošli tjedan kad smo dobili stotine prijava da s jednog broja nekakva lažna agencija anketira građana, kad oni kažu za koga će glasati slijedi red blaćenja. Čim smo to saznali, odmah smo to prijavili DIP-u. To se nije zaustavilo, kasnije smo saznali da nismo jedina “meta”. Mislim da je to žalosno. Mi u tome nismo sudjelovali, pogledajte naše objave, imali smo pozitivnu kampanju. Ništa nismo slagali.

ŠKORO: Slagao sam vlastitu suprugu, obećao sam svojoj supruzi da ću je jedan dan odvesti u kino, nisam stigao. A što se tiče ovoga, ja ne cendram. Navikao sam u zadnje dvije godine da svakodnevno stiže puno ružnih stvari na moju adresu. Danas ima neka tvrtka koja se zove Citizen GO, tamo su negdje u Španjolskoj gdje je i Podemos. Smatram da je to normalan folklor. Ja nikoga nisam angažirao, nije to moj stil. Ja sam čovjek koji govori istinu čitav život.

PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ: Nisam to učinila jer ne vidim nikakve potrebe za tim. Mi smo također DIP-u prijavili to što smo doživjeli i očekujemo da DIP to oštro osudi, a da policija napravi svoj izvid da na kraju znamo o kome se radi jer mislim da tu ima elemenata kaznenog djela.

TOMAŠEVIĆ: Čini mi se da je Škoro insinuirao da smo mi “krivi” zbog te neke španjolske agencije. Mi to ne radimo. Agencija koja je zvala, HAKOM je potvrdio da brojeve koristi agencija koju ste unajmili da radi media bind.

ŠKORO: Agencija koja radi za nas, radila je za još 250 klijenata. To je smiješno. Nijednom rječju nisam aludirao na vas. Kakve veze ima Španjolska s vama? Apsolutno se ograđujem. Ovo je sve na razini hipoteza. Ako netko ima dokaze, neka prijavi. Ono što je sigurno je da je jedna kandidatkinja koristila moju pjesmu u svojoj kampanji i na to nema pravo. Ja nisam reagirao jer sam džentlmen.

PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ: Podemos je sada svečano objavio da nisu uspjeli pa sumnjam da bi se gospodin Tomašević na to pozivao. Što se tiče svih ovih naših situacija, mislim da si moramo priznati da DIP po ovim prijavama nažalost neće učiniti ništa jer za par sati ulazimo u izbornu šutnju. Kada se nakon rezultata dođe do istine, ona neće značiti ništa.

Debatu u cijelosti pratili smo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.