Provjerili smo: Koliko će dugo vrijediti darovne kartice nakon uvođenja eura

Ekonomija 15. pro 202222:07 0 komentara
Pexels / Photo by RODNAE Productions

Darovne kartice često su način na koji poslodavci u Hrvatskoj nagrađuju radnike. Osobito je česta ova praksa u božićno vrijeme. Ove godine, ipak uz jednu promjenu.

Hrvatska od 1. siječnja, kao što je već duže vremena poznato, prelazi na novu valutu. Euro.

U nekoliko velikih trgovačkih lanaca provjerili smo, nakon upita čitatelja, kako će se riješiti situacija s poklon karticama čija je vrijednost istaknuta u kunama. I dok su neki od naših čitatelja bili zabrinuti zbog roka u kojemu moraju potrošiti iznos na darovnim karticama, trgovci poručuju da razloga za brigu nema i da će svi imati sasvim dovoljno vremena za to.

“Poklon kartice Konzuma moći će se nastaviti koristiti i nakon 1. siječnja 2023. godine, a preostali iznos na karticama će automatski biti konvertiran u eure”, odgovorili su na naš upit iz Konzuma.

vezana vijest

Situacija je slična i u slučaju poklon kartica iz Lidla.

“Rok za korištenje iznosa na Lidlovim poklon karticama je 3 godine. Sve poklon kartice na koje su poslodavci isplaćivali iznos božićnice svojim zaposlenicima u kunama, kao i kunske poklon kartice koje će kupci do kraja godine moći kupiti u Lidlu, bit će od 1.1.2023. konvertirane u eure pa će ih kupci bez problema moći koristiti za plaćanje u Lidlovim trgovinama i nakon uvođenja eura kao službene valute”, odgovorili su nam iz Lidla.

Automatski će se izvršiti konverzija i na karticama drogerijskog lanca dm.

“Od 1. siječnja na kunske iznose na darovnim karticama primijenit će se fiksni tečaj konverzije, pri čemu sve darovne kartice dm-a imaju rok iskoristivosti od 10 godina te se taj rok neće mijenjati uvođenjem eura”, kaže za N1info Ana Fostač-Krilčić, prokuristica i voditeljica resora Ljudskih resursa u dm-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!