Rakar: Zašto ministar Paladina nije u apartmanima u Rementicu?

Vijesti 06. svi 202218:50 > 20:38 0 komentara
Emica Elvedji/PIXSELL/N1

Marko Rakar iz Udruge članova mirovinskih fondova u Newsroomu je komentirao moguću tužbu protiv ministra Ivana Paladine. Naime, Index istrage su otkrile da su zbog Paladine mirovinski fondovi ostali bez 12 milijuna kuna za mirovine, zbog čega bi moglo doći do podizanja tužbe protiv novog ministra.

Cijeli slučaj za N1 je objasnio Marko Rakar.

“Obveznice IGH koje su izdane u lipnju 2012. godine, dio je završio u vlasništvu obaveznih mirovinskih fondova, a to znači da su iz tih obveznica trebale stići naše mirovine. Nažalost, stigla je imovina ministra Paladina, umjesto naših mirovina, tako da to možemo zaboraviti”, rekao je Rakar pa nastavio:

“Ono što je analiza pokazala, raznorazni dokumenti koji su se pojavili, jest da je u seriji nekih pravnih manevara gdje se, čini se, Paladina pokušao sakriti kao stvarni vlasnik obveznica, a imovina IGH je završila u njegovim rukama. Time su oštećni OMF-ovi.”

Ortački ugovor ministra i Gljadelkina

Dodao je da su obveznice prodane po nepovoljnoj cijeni.

VEZANE VIJESTI

“Paladina je sa Sergejem Gljadelkinom napravio doslovce pravi ortački ugovor. Taj tip ugovora se nikad ne stavlja na papir, ali oni su to iz nekog razloga učinili i oni su u biti povezane osobe”, naveo je.

Rakar navodi da je ministar u jednom razdoblju bio vlasnik i određenog broja dionica IGH, a bio je i predsjednik uprave IGH od kraja 2014. do kraja 2017.

“To znači da je u svim ovim predmetima koji su sad nekako misteriozno završili u njegovom vlasništvu imao apsolutni uvid od prvog dana”, dodao je.

“Malo tajkunsko carstvo”

Rakar je također naglasio da se Paladina po zakonu smatra povezanom osobom i da u tome nema dvojbe. “Nitko ne dvoji postoji li povezanost ili ne. Smiješno je, uvredljivo i u nekoj mjeri protuzakonito da su mirovinski fondovi praktički izgubili 100 posto svog ulaganja, a Paladina iz pepela sagradio malo tajkunsko carstvo.”

Cijelu priču oko IGH i Paladine Rakar opisuje kao “veš mašinu”.

“Meni se čini da su ljudi bili na tečaju pranja novca, ali nisu otišli na zadnji sat. Mislim da je u slučaju Paladina toliko dokumenata, autentičnih dokumenata koji su potpisani i kod javnog bilježnika, da je veliko pitanje zašto taj čovjek hoda gradom i zašto nije u apartmanima u Rementicu”, kazao je Rakar.

Osvrnuo se i na odluku premijera Andreja Plenkovića da izabere Paladinu za ministra, navodeći da premijerovi “radari ili ne rade ili nemaju neku dobru rezoluciju”. Smatra da je Plenkoviću sigurno žao što je odabrao Paladinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!