Raspudić: Pravobraniteljica za djecu mora odmah biti opozvana

Vijesti 15. lip 202316:02 0 komentara
Patrik Macek/Pixsell

Zastupnik Mosta Nino Raspudić pozvao je u četvrtak na opoziv pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević zbog podržavanja sadržaja na ovogodišnjem Zagreb Prideu, u kojima vidi javno „zlostavljanje i seksualizaciju djece“.

Helenca Pirnat Dragičević treba odmah biti opozvana, podržavanje ovakvog sadržaja je javno zlostavljanje i seksualiziranje djece. Ako ostane pravobraniteljica, to ide na dušu direktno vama iz vladajuće većine koji podržavate ‘pride-braniteljicu za djecu’“, izjavio je Raspudić u sabornici tijekom slobodnih govora klubova zastupnika.

Primjer ‘hiperseksualizacije djece’ Nino Raspudić vidi u osobi koja je na Povorci ponosa prošle subote bila odjevena u haljinu sastavljenu od paketića prezervativa.

„Znamo da bilo kakva seksualizacija djece te dobi spada u domenu koja ima jasan i dobro poznat, zloglasan naziv, a to je pedofilija“, kazao je Mostov zastupnik.

Nakon što je pravobraniteljica za djecu jučer odgovorila da Povorka ponosa može poslati mladima važnu poruku o diskriminaciji i nasilju nad LGBT osobama kao neprihvatljivom ponašanju i povredi ljudskih prava, Raspudić napominje da je Pirnat Drugačivić drugačije govorila tijekom prikupljanja potpisa za referendum o ukidanju covid potvrda.

Podsjetio je na fotografiju s jednog od štandova koju je na svom Facebook profilu objavio Mostov Zvonimir Troskot, a na kojoj se nalazi dječak s papirom u ruci.

„Tada je rekla je da, osim potencijalnih rizika od ugrožavanja prava djeteta, javno izlaganje djece u kontekstu političke strane nerijetko izaziva negativnu reakciju među građanima koji ne simpatiziraju tu istu stranku pa bi djeca zbog toga mogla doživjeti određene neugodnosti“, kazao je Raspudić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!