Raukar o Zakonu o plaćama: Nitko inteligentan neće pred izbore ići s takvim izmjenama

Vijesti 11. sij 202411:42 > 12:09 0 komentara
N1

Urša Raukar iz Možemo bila je gošća N1 Studija uživo u kojem je s našom Ninom Kljenak komentirala zakon o plaćama u javnim i državnim službama, ali i o ostalim političkim aktualnostima na hrvatskoj političkoj sceni.

“Zakon o plaćama koji je izglasan bio je potpuno netransparentan i nije bilo jasno što će se dogoditi. Nema javne rasprave o tome. Mi smo u Saboru vrlo jasno rekli da taj zakon ništa ne govori i da se ništa ne zna. Zbog čega idu u takvu veliku reformu, zbog MPO-a jer kasne. Nitko inteligentan neće pred izbore ići s takvim izmjenama. Vrlo je jasno da su te izmjene i ta velika reforma već u startu propali jer se najavljuju štrajkove. Nije se napravilo ono što se trebalo, a to je ujednačiti plaće. Sada će se plaće opet povećavati onima koji imaju najviše, a najmanje onima koji imaju najmanje”, kazala je Urša Raukar iz stranke Možemo.

Navodi da je premijer Andrej Plenković u slučaju liječnika sletio kao Batman i išao riješiti stvar mimo sindikata i kolektivnih ugovora, a kako kaže, onda im je obećao neke stvari koje nije ispunio.

“Najveći problem je s liječnicima specijalizantima. Prošle godine je iz zemlje otišlo 140 liječnika. Vrlo se jasno prikazuje da će ta velika reforma završiti fijaskom i opravdanim štrajkovima. Opet će se ići u zadovoljenje onih najglasnijih. Taj cijeli projekt reforme s plaćama je u velikom problemu. Nisu se držali dogovora sa sucima ni s liječnicima. Zašto kažu najveća reforma u 30 godina? Jer se nije riješila 30 godina. Ako nam ode 148 liječnika u jednoj godini, u deset će ih otići tisuću”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!