Reiner: Moguće je da vladajuća većina naraste, ali mi nikoga ne vabimo

Vijesti 03. lip 202112:59 > 13:41 2 komentara
N1

HDZ-ov potpredsjednik Sabora Željko Reiner za N1 je komentirao parlamentarnu većinu, nakon što je jučer zastupnica Reformista bila suzdržana na glasanju o povjerenju ministru zdravstva Viliju Berošu.

“Naravno da je vladajuća većina stabilna, ona je stalno ista. Danas je i Čačić jasno rekao da Reformisti podržavaju Vladu, ne vidim zbog čega je to pitanje”, rekao je Reiner.

VEZANE VIJESTI

Čačiću je najveće pitanje s kim će HDZ koalirati u Varaždinu.

“To je pitanje dogovora. Sve postizborne koalicije su pitanje postizbornih dogovora i to će se obaviti u što skorije vrijeme. Ne samo u Varaždinu, nego u svim županijama, svim jedinicama lokalne samouprave. Ne vidim razlog pitanju zašto vladajuća većina ne bi bila stabilna, mislim da je on (Radimir Čačić) krivo interpretiran, on je jasno rekao da podržava vladajuću većinu”, rekao je Reiner.

Je li moguće da u dogledno vrijeme vladajuća većina bude veća od 76?

“Moguće je, naravno da je moguće. Mi nikoga ne vabimo, ali ako je netko zainteresiran pridružiti se vladajućoj većini na programskoj osnovi, podržavajući program HDZ-a i vladajuće većine, mi nikoga nećemo odbiti, nećemo ga otjerati, pogotovo ako želi podržati naše programe”, odgovorio je Reiner.

Saborski zastupnik Milan Vrkljan rekao je da je imao dva kontakta s nekim iz HDZ-a i da se njemu nudilo da postane dio većine.

“Nemam nikakvih saznanja o tome. Ne znam ništa o tome”, rekao je Reiner.

Predsjednik Republike Zoran Milanović rekao je da mu nije jasno zašto se premijer Andrej Plenković ne želi složiti s njegovom inicijativom da se Oluja svakih pet godina obilježava u Kninu, a druge godine na drugim mjestima gdje su se vodile ratne akcije.

“Izjave gospodina Milanovića ne bih komentirao, pogotovo što možda preksutra predloži da se na Jelačićevom trgu digne jedna velika piramida. Ne bih to komentirao”, rekao je Reiner.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare