“Situacija u SDP-u metaforički podsjeća na kuće koje čekaju obnovu od potresa”

Vijesti 04. ruj 202110:10 > 13:29 1 komentar
N1

Profesorica političke komunikacije Nikolina Borčić gostovala je u Novom danu i komentirala situaciju u SDP-u i Domovinskom pokretu.

Borčić kaže da je višegodišnje stanje u SDP-u metaforički podsjeća na kuće koje čekaju obnovu na područjima pogođenim potresima u kojima nikako da dođe do obnove i da se pokrene unutra proces.

Peđa Grbin nije stvorio trenutnu situaciju u SDP-u, ali je nastavio taj niz urušavanja percepcije stranke. Smatram da je Peđa Grbin bio dobar saborski zastupnik, ali nema liderski potencijal. On je odabrao taktiku ukloniti neposlušne. Oni stalno rade taj clean start, ali nikako da taj clean start zaživi”, rekla je.

Smatra da cijela strategija raspuštanja i izbacivanja nije na nekoj visokoj razini.

“Kontinuirano se sve svodi na tabore koji se bore jedni protiv drugih”, ističe.

Iz predsjedništva SDP-a u programu N1 televizije gostovao je član predsjedništva i gradonačelnik Kastva Matej Mostarac koji je relativno nepoznato lice.

“On uistinu ima veliki potencijal, kada bi on bio češće u javnosti. Ovo je ipak djelomično bio potez da se stavi netko tko je neutralan i tko neće previše zatalasati. SDP uistinu treba osobu koja je lider i koja može nekako objediniti i koja može na neki način potaknuti barem pozitivno kadroviranje. Ne znam jesu li ikad imali ovakvu reputaciju i pali na tako nizak postotak u javnosti”, komentirala je Borčić Mostarčev nastup.

Situacija u Domovinskom pokretu

Domovinski pokret je u jako zahtjevnoj situaciji, smatra stručnjakinja.

“Vi kad gledate 16 zastupnika na njihovoj listi, oni su prilično različiti. Miroslav Škoro je svojom vidljivošću i popularnošću stavljen kao poveznica cijele te stranke”, veli.

Borčić smatra da će vrlo teško biti zamijeniti Miroslava Škoru i njegovo ime.

“Ta personalizacija stranke je njima svima postala uteg. Smatram da je previše prijepora, previše prljavog rublja izašlo u javnost. Uistinu je sad zahtjevan proces naći nekog čije će ime zasjeniti ovaj dio do sada”, istaknula je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare